Detta meddelande uppmanar att skydda "du" på arbetsplatsen på arbetsplatsen

Efter att de anställda har kontrollerat företagets viktigaste information startar de en annan spis och inrättar liknande företag för att bli konkurrenter till ”Old Eastern”.Försäljningspersonal som kramar gruppen och får företagets affärshemligheter att läcka … Hur kan en rimlig talang flyta och anställda invadera affärshemligheter?Kan helt enkelt anta förbudet mot förbud mot konkurrens, kan det effektivt skydda företagets hemligheter?
Den 25 april 2024, i samband med ”World Intellectual Property Day” och ”1 maj International Labor Day”, höll Xicheng -domstolen ett nyhetsmeddelande för ”som involverar ett jobb som anställda för att invadera affärshemligheter”, genom förtydligande av arbetskraft Tvistar och förtydligande av arbetstvist och arbetstvist är rättsliga frågor relaterade till affärshemliga tvister, utfärdade typiska ärenden och föreslog domarnas förslag för att skydda affärshemligheten som riktar sig till hinder i enlighet med lagen och för att säkerställa att arbetstagarnas fria karriärrättigheter väljer Västerländsk fransk temperatur.
Enligt Wang Yuantian, en medlem av partigruppen och vice dekan vid Xicheng -domstolen, sedan 2019, har Xicheng -domstolen kombinerat immateriella rättigheter och arbetstvistförsök. De legitima rättigheterna och intressena för arbetsgivare och arbetare i enlighet med lagen och upprätthållande av rättvis marknadskonkurrensordning har bidragit med rättslig visdom och styrka.Wang Yuantian sa att arbetstvistarna orsakade av den anställda som kränker begränsningarna av konkurrensen och de orättvisa konkurrensstvisten orsakade av den anställdes kränkning av affärshemligheter är olika och olika.
Med fokus på situationen för att invadera affärshemligheter för jobb släppte Dong Linming, vice ordförande för Xicheng-domstolen (immateriell fastighetsavdelning) fyra typiska fall. Källor ”.Fallet ”ersätta namnet, och det är inte önskvärt att bidra till integritet.” Brott mot integritetsprincipen bör regleras.Fallet ”Sea” ”Picking Needle”, och branschspecifikationerna är inte tillåtna ”att tydligt bestämma” förvärv av orättvisa medel ”, och branschspecifikationer inom specifika områden kan hänvisas till.När det gäller ”allmänt skydd är företagets rättigheter riskabla” som tyder på att det endast finns budgivningsförbudsavtalet måste företaget också enas om omfattningen av skyddet av affärshemligheter i detalj och vidta lämpliga skyddsåtgärder för att skydda det.
Därefter lade domaren Liu Yijun fram domarnas förslag på hur företaget och de anställda skyddar affärshemligheter.Det påminns om att majoriteten av affärsoperatörerna förbättrar det affärshemliga skyddssystemet i enlighet med lagen, fastställer nivån på affärshemligheter, tydligt föreskriver att anställda på olika nivåer och olika positioner kontaktar omfattningen och behörigheterna för motsvarande nivå av affärshemligheter och ytterligare konfidentiella tecken på företagets hemliga transportör; Genom en när handöverföringen med de anställda hos de avgångade anställda. Informationen är förfallen för att förhindra företagens hemliga läckor i maximal utsträckning.Det påminns om att anställda bör följa de juridiska och överenskomna sekretessförpliktelserna om de är i jobbet, när de lämnar eller efter att ha lämnat.
Shu Maolin, ledaren för nyhetsteamet vid Xicheng Court, sa att fallet med hopp om rapporten inspirerades av alla parter, och med de gemensamma insatserna från alla sektorer i samhället hjälpte det företag att skydda affärshemligheter i enlighet med Lagen.
Skanna koden för att se ett typiskt fall
Meng Lingyue, en representant för Beijing People’s Congress, och Wang Geng, Liu Shengyao, Xu Gencai, Zhang Yongfeng och Nan Ye från Xicheng -distriktets kongress kom till platsen för att delta i evenemanget. Parti och masskontor på De Sheng Street -kontoret, representerade ”pionjär” -projektet för att ansluta gatudeltagandeverksamheten.
Reportrar från många medier som rättsstaten dagligen, People’s Law Magazine, Peking Daily, Peking TV -station och Peking Youth Daily kom till platsen för att delta i rapporten.
Före presskonferensen besökte företrädarna för National People’s Congress Xicheng Court:Under besöket genomförde företrädarna för Folkkongressen fullständiga utbyten om den omfattande styrningen av servicenräsroterna, de diversifierade rättsliga behoven hos massorna, ”Full Cycle” -klagomålens arbetsmetod och ”Pioneer Peer” -projektet.
Representera
Meng Lingyue, en representant för Peking People’s Congress:
Betydelsen av kommersiellt hemligt skydd är att skydda rättvis konkurrens, skydda företagens rättigheter, främja teknisk innovation och ekonomisk utveckling och standardisera marknadsbeteendena är nära besläktade med företagens anställda, vilket är avgörande för företagets innovation och utveckling.Nyhetsmeddelandet från Xicheng -domstolen kommer att vara en demonstrationsvägledning för affärshemligheterna som orsakas av anställdas avgång för att reglera marknadsbeteendet för företag och anställdas.Mot bakgrund av alltmer ökande affärshemliga intrång måste å ena sidan företagen ta initiativ till att attackera och stärka deras medvetenhet om rättighetsskydd.Å andra sidan måste arbetarna reglera sitt eget beteende och förhindra läckage av affärshemligheter.När jag deltar i denna nyhetsrapport har jag en djupare förståelse och förståelse för affärshemligt skydd.
Zhang Yongfeng, en representant för Folkkongressen i Xicheng -distriktet:
Nyhetsrapporten kommer att fokusera på kränkningen av affärshemligheter som orsakas av arbetarnas avgång och göra laglig tolkning av de juridiska riskerna för affärshemligheter på arbetsplatsen. skyddet av affärshemligheter.Genom denna nyhetsrapport kände jag att West City -domstolens uppmärksamhet på det rättsliga skyddet av immateriella rättigheter antogs. Stimulera vitaliteten i innovation, främja vetenskaplig och teknisk framsteg och industriell innovation och tjäna den högkvalitativa utvecklingen av socioekonomisk och ekonomi.
Leverans: Xicheng Court
Fotografi: Wang Yana
Redigera: Duan Qingxin Guo Jin
Granskning: Wang Fang
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author