I köpcentret, upplev "full"

Vår reporter Kong Dechen
Köp en kopp mjölkte med populär IP och gå sedan till olika erfarenhetsbutiker för att ”slå in”; Konsumentmodell.
Enligt utländska medier uppfann utvecklade västländer formatet för köpcentret och Kina uppgraderade det till ”Experience Center”.Just nu påskyndar köpcentra i större städer i Kina omvandlingen och överföringen från shopping till att tillhandahålla en mängd livsstilsupplevelse.Vilken typ av konsument vitalitet inspirerar denna nya trend?För några dagar sedan besökte vår reporter ett antal köpcentra för att ta reda på det.
Inte längre bara sträva efter att tillhandahålla rika produkter
Nyligen har Chiikawa Theme Pop -Up Shop på första våningen i Peking Chaoyang Daue City varit i en cirkel.Pop -upp -aktiviteterna som organiserades av butiken lockade många konsumenter att ”checka in”.
”Jag har köpts av mina vänner den här gången. Kunderna kom också från Tianjin, Hebei och andra platser för att göra en speciell resa. Vissa människor tog till och med resväskan för att skanna varorna. Förutom att shoppa, tog vissa bilder bilder ”Punch Cards” kommer. ”Han Li, som stod upp utanför butiken, berättade för reportrar.
Personalen i Chaoyang Dayue City berättade för reportrar att Chaoyang Dayue City och olika varumärken gemensamt gräver IP -resurser och skapar temascener och bildar en ny typ av konsumtionsmodell som lockar unga kunder.Detta pop -upp -evenemang implementerar ett verkligt namngivningssystem efter att online -utnämningskanalen har öppnats, har kvoten snabbt tagit tag i. Semester.”
I Peking Beitou Shopping Park är ett målningsmuseum som ger konsumenterna handdrakade erfarenhetstjänster mycket populärt.”Tidigare var de flesta av våra kunder förskolebarn, och de leddes av lärare i butiken. Sedan förra året finns det fler vuxna kunder.” ”. Denna försäljningsplats kommer,” vissa kunder tänker ge arbetet en gåva, och de tycker att sådana gåvor är mer nya. ”
Reportern besökte att många stora köpcentra i Peking i allmänhet öppnade många erfarenhetsbutiker, som gym, handverkstäder, mini KTV, videospelstäder, skidorter inomhus, förälder -barn nöjesparker, etc.”Den fysiska verksamheten är lätt att falla in i utvecklingen av” hög popularitet, låg konsumtion ”och måste påskynda kvaliteten på utbudet.” Av handelministeriet, berättade för reportrar att stora kommersiella komplex står inför hårt inför hårt konkurrens, ”erfarenhet och trendig affär är en av de viktiga konkurrenspunkterna. Att odla underhållning och kurering kan göra det möjligt för ungdomar att hitta en känsla av tillhörighet och driva konsumtion. ”
Tidigare fokuserade köpcentret på ”Köp allt”, med kompletta produkter och bred täckning.Med den starka ökningen av e -handelsplattformar har traditionella köpcentra gradvis misslyckats med att locka konsumenternas ”en -stop shopping” genom fullskategory layout.”Internet bryter genom tids- och rymdbegränsningar, som kan ge konsumenterna enorma alternativ för produkter. Mot en sådan konkurrens har många detaljhandelsföretag övergivit positioneringen av det förflutna” stora och helt ”och fokusera på konsumtionsvanorna i Vissa typer av kundbaser.
Dong Chao sa att traditionella köpcentra påskyndar takten för justering, omvandling och uppgradering.”Till exempel fortsatte butikerna under Wangfujing -gruppen i kombination med förändringarna i konsumenternas efterfrågan och deras egna driftsegenskaper, att öka introduktionen av nya resurser och utvecklade” en butik, en politik ”sammansatt operation; Tianhong -aktier fokuserade på att marknadsföra en Antal varuhusbutiker i tätbefolkade samhällen för att leva i samhället till samhället för att leva i samhället till samhället. .
Fyra tolkningstolkningar ändras
Dong Chao analyserade att omvandlingstrenden för stora köpcentra kan beskrivas i fyra nyckelord: sociala sammankomster, unga kraftcentra, kulturella konsumtionsscenarier och interaktiva centra för förälder.
”När du kommer ut är fokuset på” shopping ”istället för att helt enkelt köpa saker.””Idag är min födelsedag. Jag valde platsen för min födelsedagsfest här. Köpcentrets affärsformat är relativt komplett. Alla kan köpa något, äta och dricka här. Det är mycket lämpligt för den plats där festen.” Sa Zhang Beihe.
Utanför sociala sammankomster förändras köpcentret till Young Power Center.
Ett hårt basketspel är på utomhusflygbasket på lådan utomhus i lådan.Detta är den första utomhusljuset och skuggbasketbanan som gemensamt skapades av Boxs varumärke NBA Hoop Park Basketball Park.För att förbättra viskositeten och upplevelsen av unga kundbaser planerade lådan också ett antal aktiviteter som Mao Children som hoppar vänskap, Urban Light Art Forum, Halloween Makeup Party och Street Tide Spela skateboarding, så att ungdomar bör dyka upp igen Offline Business ”Home”.Efter öppningen i september 2023, i slutet av det året, har lådfaktorns trafik överskridit 920 000 människor, vilket har tagit fler unga kunder till North Chamber of Commercial District.
”Vi kommer att fortsätta att berika formatet, förbättra varumärkeskvaliteten och få fler överraskningar till konsumenterna.” -Young konsumenter.
Kulturella konsumtionsscenarier är en annan viktig omvandlingsriktning för stora köpcentra.
Klockan 8 på kvällen kunde ”Love of Light and Night” -spelet i ingången till Xilitun, Sanlitun, Peking, inte titta på det på ett ögonblick.”Detta är normen i vår butik.” Det.”Varje gång det är kopplat är verksamheten i butiken mycket populär. Från att beställa till att plocka upp te i 1 till 2 timmar. Ibland kommer vi att skapa en kopplingspresent från butiken för att samla in eller köpa, och den kommer att vara slutsåld Snart.
Under omvandlingen spelade köpcentret också rollen som interaktivt centrum för förälder -barn.
Att gå i de tre våningen i Kaide Mall i Peking, förälder -barn interaktiva butiker som GO, musikinstrument, robotprogrammering är hög.Zhang, som skickade sina barn till butiken för att studera, berättade för reportrar att köpcentret är alltmer lämpligt som en plats där ett barn är ”en -stopp”.”Barn har ett brett utbud av intressen och vill lära sig allt. Efter att ha lärt sig vill han fortfarande gå till person GAO, och ibland kommer han att uppleva manuset som utforskar fallet. Olika barns vänliga format på detta lager kan göra barn lyckliga och föräldra Oro.
Gränsen för den traditionella detaljhandelsindustrin har gradvis försvunnit
Att introducera nya format, uppgradera nya scener och skapa nya upplevelser … I alla delar av landet omfattar stora köpcentra förändringar i enighet och omformar mönstret i den traditionella detaljhandelsindustrin.
Guo Fang, investeringsdirektören för den första brigadgruppen och chef för Wangfujing -gruppen, sa att det är svårt för traditionella enstaka branscher att anpassa sig till de nuvarande personliga och olika konsumenternas behov. Fler och fler operatörer har börjat börja uppmärksamma utvecklingsmodellen för kulturell turism och företag och utforska den organiska kombinationen av traditionella konsumtions- och kulturturismvarumärken.”Erfarenhet, scenario och skapat en känsla av nöje har blivit en ny hotspot. Med Xi’an Wangfujing Yongning Store som ett exempel flyttade projektet från traditionella varuhus till” upplevelsen som kung ”, över traditionella affärsgränser och uppnådde Effektiv fördelning av resurser genom effektiv fördelning av resurser.
Med populariseringen och ”brytning” -utvecklingen inom e -sportindustrin har E -Sports element som älskas av unga konsumenter också lockat fördelen av kommersiella fastigheter.CAI YUN, sekreterare -General för företagskulturen och turismens fastighetskommitté för China Real Estate Association, sa att storleken på E -Sports -marknaden 2024 förväntas fortsätta att expandera.I den framtida differentierade konkurrensen har modellen ”Business+e -Sports” stor utvecklingspotential.”Under dessa år har många varuhus och köpcentra försökt att använda E -Sports ’Circle Fans’ unga människor för att förvandla köpcentret till en stor -skala E -Sports and Entertainment Competition och introducera E -Sports IP -utställningen, Joint Pop -up, etc. Cai Yun, ett fan av konkurrerande fans.
Förra året nådde den totala detaljhandelsförsäljningen av konsumentvaror i Kina 47,1 biljoner Yuan, totalt innovation, en ökning med 7,2%jämfört med föregående år. mer betydande.Årets ”regeringsarbetsrapport” föreslår att odla nya typer av konsumtion, genomföra digital konsumtion, grön konsumtion, marknadsföringspolicy för hälsokonsumtion och aktivt odla nya tillväxtpunkter för konsumtion som smarta hem, underhållningsturism, sportevenemang och inhemska varor.Med den kontinuerliga tillväxten av olika nya typer av konsumtion blir ”varuhuset+” -modellen som passar konsumtionsvanorna i olika grupper allt mer rika, och gränsen för traditionella detaljhandelsformat försvinner gradvis.
Hur ska ett stort köpcentrum anpassa sig till den nya rollen?
”Kommersiellt komplex spelar en viktig roll för att tillgodose invånarnas behov och förbättra nivån på stadskonsumtion. Det är också ett landmärke i en stad.” Konkurrenskraften och attraktionen hos kommersiella komplex, köpcentra bör vara starka när det gäller att klargöra marknadspositionering och justering av affärsformat.
Dong Chao anser att stora skala kommersiella komplex i stora och medelstora städer har gått in i scenen för aktiekonkurrens.”När urbaniseringen har utvecklats till en hög nivå kommer den interna optimeringen och återkommande av lagerresurser inom det kommersiella området att bli en viktig del av den högkvalitativa utvecklingen av urban kommersiell verksamhet. Oavsett om det är nybyggt eller omvandlat, kommersiella projekt Bör vara uppmärksam på den framåtriktade layouten under planeringsprocessen för att göra ett bra jobb med marknadsundersökningar, måste vi inte bara möta verkligheten utan också hålla utrymmet för personalisering för att anpassa sig till fler nya roller. .
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author