Öppna utbildningsutveckling Ny krets för att samla utbildning och stärka landet och det nya momentumet

”Att följa tekniken är de första produktiva krafterna, talang är den första resursen, innovation är den första drivkraften. I -djupimplementering av strategin för vetenskap och utbildning, strategin för talang och makt och innovation -drivna utvecklingsstrategier, öppna öppet upp och utveckla nya områden och nya spår och forma kontinuerligt ny utveckling och utveckling av nya och nya fördelar ”” Generalsekreteraren för det högsta ledarskapet i den 20: e nationella kongressen för Kinas kommunistparti systematiskt förklarade den grundläggande och strategiska stödpositioneringen av Utbildning, teknik och talanger i den övergripande situationen för mitt lands modernisering, som helt visade partiets centralregerings orsak till utbildning, vetenskap och teknik och talang.
Nyligen skrev utbildningsminister Huai Jinpeng i ”bannern” att det tog genombrottspunkten för utvecklingen av nya spår för att främja utvecklingen av utbildning och utveckling av byrån för att främja resultaten av partibyggande arbete i högkvalitativ utveckling av högkvalitetsutbildning.Den viktiga positionen för det nya spåret i den övergripande utbildningssituationen blir mer framträdande.
Sedan den 18: e nationella kongressen för Kinas kommunistparti har två viktiga egenskaper dykt upp i utvecklingen av utbildning i mitt land. Det omfattande odlingsutbildningssystemet har förbättrats ytterligare, och utbildningsutseendet har genomgått mönsterförändringar; Spår för utbildningsutveckling, främja moderniseringen av mitt lands utbildning till världen till världens mitten och övre nivåer.Det nya mönstret och det nya spåret har lagt en solid grund för att forma de nya fördelarna med utbildning och utveckling av utbildning och bygga ett starkt land.
I år är det tredje året av genomförandet av den digitala strategi för digital strategi.Med den nationella plattformen för Public Service Public Service, som lanserades i mars 2022, som ett exempel, från och med den 2 mars i år, hade totalt 2,72 miljarder besökare respektive 38,96 miljarder gånger samlat besök och åsikter.För att förlita sig på National Smart Education Public Service -plattformen har den genomfört läsningsåtgärderna från nationella ungdomsstudenter, hjälpt utvecklingen av utbildning i de centrala och västerländska regionerna och främja den stora -skala integrationen av digitala resurser med hög kvalitet. uppnådde anmärkningsvärda prestationer för att främja högkvalitativ utveckling av utbildning och effektivt främja rättvisan i utbildningen.National Smart Education Public Service -plattformen följer tillämpningen av ansökan som kungen, följer den integrerade vägen, förbättrar politiken som förvärv, utvärdering, tillämpning och organisation och kontinuerligt berikande plattformsfunktioner och datanapplikationer; För att bygga datastyrningsplattformar, algoritmer, algoritmer, stärka plattformen, datorkraftsdelningsplattformen, främja effektiv hantering av ”en sak för utbildningsregistrering”; Böcker tillkännager vidare effektiviteten, erfarenheten och koncepten för digital utbildning i mitt land och utvidgar internationaliseringen Det nya utrymmet bidrar med den kinesiska planen till utvecklingen av global utbildning.National Smart Education Public Service Platform ”3I” Construction Model ”3I”, som är integrerad, intelligent och internationell, bildades ursprungligen.I juni 2023 vann National Smart Education Public Service -plattformen det högsta priset för utbildningsinformation i utbildnings- och vetenskapsorganisationer.
Dagens världsinformationsteknikrevolution har utvecklats i djupet. .Speciellt i en stor befolkning, ekonomisk makt och utveckla stormakter som oss, inser den digitala omvandlingen av utbildningsitalisering, och vi måste lita på vår egen visdom och styrka.Därför är det nya spåret inte bara den allmänna trenden, utvecklingen och reformerna, utan också full av svårigheter och utmaningar.
För att främja digitalisering av utbildning måste vi tillgodose behoven hos ”digitalt Kina”.Byggandet av digital ekonomi, digitala regeringsfrågor, digital kultur, digitalt samhälle och digital ekologisk civilisation måste förbättra innovationsfunktioner för digital teknik och digital säkerhetsgaranti. och förbättrar kraftfullt hela människors digitala läskunnighet och digitala färdigheter.
För att främja digitaliseringen av utbildning måste vi tillgodose behoven hos inlärningsbehov för utbildning.Utbildningsidonisering är ett viktigt sätt att hantera människors tillfredsställelseutbildning. Generationer ”styrs grundligt av situationen, så att digitalisering verkligen kan stärka lärande och utveckla.
För att främja digitaliseringen av utbildning måste vi förbättra toleransen och främja utbildningsmässigt.Resultaten av digital utbildning bör användas för att tjäna alla för livet, inhemskt utstrålar internationellt och utvecklas i modern utbildning med mer inkluderande, attraktivt och deltagande i utbildning.Att sätta rättvisan i utbildningen i den framträdande positionen för utbildning, inrätta det ”digitala utrymmet” i alla riktningar, kompensera för ”digitala gap” som bildas av skillnaderna i regional och publik och skapa mer lärande och anställningsmöjligheter för människor.
För att främja digitaliseringen av utbildning måste vi konsolidera den djupgående integrationen av nytt infrastrukturstöd.Fokusera på nya infrastrukturer i informationsnätverk, plattformssystem, digitala resurser, smarta campus, innovativa applikationer, trovärdighet och säkerhet etc. och bygga ett högkvalitetsutbildningssupportsystem.Ge full spel till fördelarna med alla aspekter och skapa en effektiv och synergistisk mekanism för att främja digitalisering av utbildning.Främja utvecklingen och tillämpningen av ”stora modeller”, ”digitala inlärningsverktyg”, ”Virtual Simulation” och förverkliga den djupgående integrationen av digital teknik och utbildning och undervisning.
För att främja digitaliseringen av utbildningen måste vi förstå rytmen först och sedan bryta, första testet.I processen för digitalisering av utbildning är vetenskap och teknik drivkraften, och rationellt beslut är en balanserad makt.Utbildnings digital transformation är en djup förändring, oavsett om det är gradvis eller mutationer, rekonstruktion eller subversion, och använder inte mänsklig vilja som en överföring.För att maximera fördelarna med förändring är det nödvändigt att ge spel till rollen som experttankar är det nödvändigt att förstå rytmen, ställa in, bryta först, testa först och sedan vägleda. till digital kvalitet.
Att främja digitaliseringen av utbildning måste också stärka policyförsörjningen och institutionell innovation.I samband med digitaliseringen av utbildning skiljer elevernas identitet, inlärningsändamål, inlärningsinnehåll, inlärningsplats, inlärningstid, inlärningsmetod etc. mycket från traditionell skolutbildning.Människors personliga inlärningsbehov och valfria inlärningsresurser visar indexnivåer, och digitalisering har skapat inlärningshantering och utvärderingsmetoder.Det är förutsatt att den nationella kvalifikationsramen, digitala inlärningscertifikat, certifikat för digital kompetens, mikrocertifikat, kreditbank, big data -utbildningsutvärdering, smart inlärningsinstruktör, smart professionell instruktör etc. kommer oundvikligen att forma nya utbildningsformer.Teknologiska förändringar och institutionell innovation har främjats för att bygga ett lärande samhälle, ett stort lärande land och ett starkt utbildningsland och en samordnad kraft av mänskliga resurser.
Utbildningens digitala expertkonsultationskommitté för utbildningsministeriet är en strategisk konsultinstitution som är speciellt inrättad av utbildningsministeriet för att genomföra politikkonsultation, utredning och forskning och arbetsguide för att genomföra den nationella utbildningsdigitala strategiska verksamheten.Att ta yrkesutbildning som exempel 2024, med fokus på applikationsutvecklingen, digitalt lärande certifikat, digitalt lärande certifikat, digitalisering av träningssystem, professionell digital transformation, lärares digital läskunnighet, onlineinformationssäkerhet Talentutbildning, datastandarder och dataledning, data Styrning, datastyrning, datastyrning i utredningar, inklusive byggandet av big data -centra i gymnasie- och yrkesområden, upptäckte typisk erfarenhet och fall och ledde och främjade den digitala byggandet av yrkesutbildning i mitt land.
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author