Utbildning i grundskolor och gymnasieskolor bör uppmärksamma moralisk utbildning han lianju

Under de senaste åren, på grund av bristen på moralisk utbildning, har enskilda studenter orsakat en serie olagliga och kriminella handlingar som äventyrar samhället och familjen.Med fokus på utvecklingen av ”fem utbildning”, fästa betydelsen av moralisk utbildning först och förbättra folkets övergripande kvalitet, vilket är överhängande.Tio års träd, 100 -åriga träd;För närvarande bör den snabba utvecklingen av olika områden i mitt land, medan vi fokuserar på ekonomisk utveckling, också vara uppmärksam på nationell kvalitetsutbildning, särskilt moralisk utbildning i grundskolor.
För att göra varje elevs användbara talang för samhället påpekade partiets utbildningspolitik att utvecklingen av studenter ska utvecklas fullt ut, kan vi se att moralisk utbildning är grundutbildningen.Bra resevanor är inte bara ett måste för studenternas personliga tillväxt, utan också en nyckellänk för att bygga ett harmoniskt campus och odla enastående talanger.Detta kräver att skolor och lärare ägnar särskild uppmärksamhet åt moralisk utbildning, fortsätter med tidens takt, studerar modellen för moralutbildning, främjar elevernas goda utveckling och samtidigt uppnå de tre partierna i familjer, skolor, skolor, skolor, och samhället för att säkerställa elevernas utveckling på ett omfattande och effektivt sätt.
I skolutbildning är moralisk utbildning själen i kvalitetsutbildning. Måste fästa vikt vid moralisk utbildning.Vissa skolor har för närvarande fenomenet intellektuell utbildning och lätt moralisk utbildning måste ändras med ”fem utbildning”. Jobb med moralisk utbildning.
För att ytterligare stärka byggandet av utmärkt skolstil bör skolor kraftigt genomföra och organisera serier av aktiviteter och odla elevernas goda beteende och inlärningsvanor genom temaklassmöten, psykologiska hälsoföreläsningar, tacksamhet, lärande Lei Feng -aktiviteter, och ”skolhallsamarbete”. , modiga, hårt arbetande, vänliga och glada personlighet, odlar civiliserade, friska, positiva och optimistiska studenter.
För att implementera policyerna ”dubbel reduktion” och ”fem ledning” måste skolorna fortsätta att stärka elevernas fysiska träning och fritidsaktiviteter. Utveckla träningsvanor och masterövning. -OM PRAKTISK FÖRETAG, Stimulerar elevernas kärlek till naturen, skyddar ekologimedvetenheten.
Lärare kan smart tränga in i moraliskt utbildning i olika undervisningslänkar, bilda en subtil effekt och droppa genom stenar.I klassrumsundervisningen måste lärare ändra de tidigare inställningsundervisningsmetoderna, interagera med eleverna i klassrummet, diskutera varje synvinkel och låta eleverna uttrycka sina åsikter.Under undervisningssessionen, typiska fall som hjältarnas gärningar, gärningarna av ”flytta de kinesiska figurerna” och de små exemplen runt dem uppmärksammar odlingen av studenternas känsla av rättvisa och ansvar.Lärare måste också odla elever för att lära sig fördelarna med ömsesidigt lärande, så att eleverna kan förstå principen om ”tre personer reser, det måste finnas vår lärare”.Samtidigt måste vi uppmärksamma utbildningsutbildningen och intellektuell utbildning.”Degao är en lärare och han är bara ett fan.”
Moralutbildning i grundskolor är långt borta. en fysisk och mental hälsa.Den sociala miljön har stark plasticitet och vägledning om barn, och dålig miljö och fenomen har stor inverkan på studenterna.Det är nödvändigt att stärka styrningen av svarta internetkaféer och stärka styrningen av den omgivande miljön på campus.Föräldrar bör hantera sina barns mobiltelefoner. med sina barn.Endast genom att samarbeta med familj, skolor och samhälle kan vi ge eleverna en bra livserfarenhet och eskortera barnens hälsosamma tillväxt.Som huvudsakliga utbildningsorgan bör eleverna också ges mer autonomi, delta i självförvaltning och förbättra självförvaltningsförmågan genom självplanering och reflektion, förverkliga självutbildning, självtjänst, självhantering och så småningom bli samhället.
(Författarenhet: Xining nr 2 Middle School)
Qinghai Daily (23 april 2024, 7: e upplagan: Practice)
Friskrivningsklausul: Förutom att ange källmanuskriptet är ovanstående innehåll det ursprungliga manuskriptet för Qinghai dagligen.
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author