Hur främjar AI utbildningsreform och innovation?Den fjärde akademiska konferensen för utrustning hölls i Chongqing

Den 21 april fick reportern veta att den fjärde utbildningsutrustningen akademisk konferens med temat ”Artificial Intelligence and Education Equipment Innovation” hölls i Chongqing nyligen.
▲ Jin Nuo, ordförande för China Education Equipment Industry Association, höll ett tal.Intervjuperson
”Vissa lärare frågade mig hur man skulle skilja om elevernas läxor gjordes med GPT? Enligt min mening, även om vi måste studera denna teknik för att förhindra elever från att fuska, men det är viktigare att uppmärksamma vad vi kan göra GPT kan inte gör det.
▲ Chen Li, tidigare vice president för Peking Normal University, skrev en huvudrapport.Intervjuperson erkände.
Chen Li sa att den snabba utvecklingen av konstgjord intelligensteknologi idag är större än möjligheter, särskilt i de tre aspekterna av säkerhet och etiska frågor, professionella miljöer och utbildningsprogram och lärare och studenter.”Därför bör vi börja med utvecklingen av oberoende och kontrollerbara kognitiva modeller, stärka lagstiftningen och formulera politiska ramar, odlingen av odlingen av studenternas intelligens och stärka forskning, särskilt empirisk forskning, etc. och främja konstgjord intelligensutbildning med utbildning med Varning, rationalitet och steg för steg tillämpning. ”
”Ekologin för utbildningen för konstgjord intelligens inkluderar fem delar: intelligent klassrum, intelligent klassrum, intelligenta data, intelligenta tjänster och intelligent hantering.” och utbildningsekologisk förändring ”.Han sa att intelligent utbildning är baserad på big data och använder konstgjord intelligensteknologi för att exakt beräkna elevernas kunskapsstiftelse, ämnesendens, tänkande typ, känslomässig preferenser och förmåga, i enlighet med lagarna om kognition och utbildning, genomförar vetenskapligt undervisning enligt undervisning enligt Deras lämplighet och verkligen inser personlig utbildning omfattande förbättring av talangkvalitet.
▲ Zhou Construction, chef för China Language and Intelligence Research Center för National Language Commission, gjorde en huvudrapport.Intervjuperson erkände.
Veckans konstruktion föreslår att utbildningsutrustningskonceptet för den digitala tidsåldern måste hålla jämna steg med tiderna.”Till exempel för att bygga en digital läsningsplattform måste vi bygga resurskonstruktion från tre aspekter: kvalitet, kvantitet och examen. Om du använder en diet måste du inte bara laga mat, utan också överväga vilka rätter, hur mycket och om huruvida Det är lätt att smälta osv. Fråga. ”
▲ Zhou Jiafeng, vice president för Hkust Xunfei Co., Ltd. gjorde en huvudrapport.Intervjuperson
Zhou Jiafeng, vice president för Hkust Xunfei Co., Ltd., delade titeln ”utbildningsutbildning med inhemska modeller och hjälpte utvecklingen av nya produktiva krafter”.Han tror att för närvarande har smarta utbildningsplattformar byggts över hela landet, men vissa hinder har också stött på, till exempel att inte hålla jämna steg med utvecklingen och iterationen av teknik, vilket resulterar i ett stort antal upprepade investeringar. På artificiell intelligens den smarta utbildningsplattformen som fortsätter att växa, hjälpa ansamlingen och långvarig utveckling av utbildning. ”
Till exempel sa Zhou Jiafeng att till exempel när det gäller psykologisk hälsa, genom konstgjord intelligensteknik, byggde de tre försvarslinjer, som först kan identifiera elevernas psykologiska förhållanden och hjälpa dem att minska stressen. Lärare för att utföra muddring och lösa relaterade frågor.
Li Tingyi, sekreterare för utbildningskommittén för Chongqing Liangjiang New District, chef för Education Bureau, chef för Chongqing Smart Education Innovation Center, Chen Liang, vice chef för Education Technology Center vid Zhejiang University, Xiong Yongchang, partisekreteraren för Partikommittén för Peking 101 Middle School och president Xiong Yongchang Empower den nya produktiva produktiviteten för skolutbildning ”.
▲ Konferensscenen.Intervjuperson erkände.
Dessutom släppte evenemanget också ”Consensus on the Fourth Education Equipment Academic Conference” och förespråkar att alla sektorer i samhället bör vara uppmärksamma på genomförandet av kurserna för obligatorisk utbildning ”Information Technology”, integrera konstgjord intelligensteknologi i disciplinen Laboratorium, fokus på att fokusera och tillämpas modeller som en viktig åtgärd för utbildningsutrustning för utbildningsutrustning, utrustning för konstgjord intelligens i grundskolor och gymnasieskolor bör aktivt främja innovationen för utbildningsutrustning i eran av konstgjord intelligens i de grundläggande idéerna om ”scenanalys, principer kognition, tillämpningsmigration ”. Etik och säkerhetsfrågor i utbildningen.(över)
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author