19 maj China Tourism Day, denna grupp studenter startade längs Xu Xiakes fotavtryck

  China Youth Daily Client News (Tan Junyue Chen Si imiterade Wang Guo Ying Daily · China Youth Network Reporter Wang Xinxin) den 19 maj, högskolestudenter från nästan 100 universitet över hela landet inledde en speciell studieresa. Fotavtryck lanserades officiellt.Högskolestudenter deltog i ”China Tourism Day 2024 Zhejiang Huvudplatsevenemang och den 22: e XU Xia Ke Jiu -festivalen”, längs foten av Ming -dynastinresenären Xu Xiake, och upplever den stora resenärens väg.

  Klockan 9:00 den 19 maj hölls öppningsceremonin för Xu Xiakes öppningsfestival i Ximen, Ninghai.Högskolestudentrepresentanter höll bannern för sina respektive skolor, deltog i öppningsceremonin för öppningsceremonin och satte sedan foten på den antika vägen som Xu Xiake hade gått igenom och åkte till Qiantong Ancient Town.Den antika staden för det tidigare barnet är den största levande platsen i Jiangnan.

  Den 19 maj lanserade en högskolestudent på 100 högskolestudenter 2024 ett fotavtryck av Xu Xia.China Youth Daily · Zhongqing.com Reporter Wang Xinxin/Photo

  Här deltog eleverna i den 15: e Tofu -kulturfestivalen för det tidigare barnet inte bara smakade de de lokala Xiake -kakorna och Xiake Tofu Long Table Feast, de lärde sig också djupt om kulturen i forntida stad och upplevde traditionella färdigheter.Vid den långa tabellbanketten, när studentrepresentanten från Sichuan Conservatory of Music sjöng ”Jag älskar dig, Kina”, sjöng och samlade högskolestudenterna i den.

  Den 19 maj deltog den tidigare Tong Ancient -staden Ninghai, Zhejiang -provinsen, i Gao Lianhui, en student i Sichuan Conservatory of Music, som besökte Xu Xiakes fotavtryck 2024, Sang ”I Love You, China”.Tan Junyue/foto

  Efter att ha känt den långa historien i den tidigare Tong Ancient Town, kom högskolestudenterna till det första stoppet av Xu Xiake för att resa -Liang Huangshan. Rongshui Lian, Mu Xiushi ”. Lianghuangshan landskap, tittade på molnen och havet i bergen och djupet i dalen, insåg chocken från Xu Xiakes hjärta det året.

  På natten kom studenter till Tianming Lake för att delta i stadsfria aktiviteter på marknaden ”Tan Ninghai”.Drivet av entusiasmen från lokalbefolkningen i Ninghai, presterade också studenter på scenen.Dong Yuxin, en högskolestudentrepresentant från Peking Institute of Technology, förde urvalssektionen i Peking Opera ”Farvel My Concubine”, som orsakade en glädje på platsen, och publiken applåderade det.

  Efter den första dagen av evenemanget delade Fei Yuting, en studentrepresentant från Zhejiang University,: ”Bergsklättringen är inte lätt, men landskapet på toppen av berget är väldigt vackert. Känslan av lugn, jag känner mig väldigt nära till naturen, långt ifrån komplicerade saker, och jag känner charmen med naturlig kombination med humaniora. ”

  Tian Xinlu, en student från Xiamen University, sa: ”Från Ninghai följer vi fotavtrycket från Xu Xiake och känner den unika historiska charm och naturliga landskap här. I den antika staden hängde vi sig i bläcket i den antika byggnaden, och Vi hängde också i den antika byggnaden. Kärlek till traditionell kultur och tanken på landsbygdsupplivning. ”

You May Also Like

More From Author