Vad är utbildning, skillnaden mellan bred känsla och smal känsla, hur man definierar förskoleutbildning?

Utbildning är en unik aktivitet och fenomen i det mänskliga samhället, som är nära besläktat med mänsklig överlevnad och utveckling.”Utbildningsordboken” anser att utbildning är en social aktivitet som förmedlar social erfarenhet och odlar människor.För närvarande har det akademiska samfundet en bred och snäv förståelse för utbildningsbegreppet.

Ur ett brett perspektiv är utbildning en riktad och medveten intervention på människokroppen och sinnetillväxt och inspirerar dess aktiviteter som utvecklas mot de mål som samhället behöv, såsom familjeutbildning, skolutbildning, social utbildning, etc.Ur ett smalt perspektiv är utbildning en utbildning som implementeras i utbildningsinstitutioner, till exempel skolutbildning.

Som det första steget i utbildningen 9 har förskoleutbildning 9 samma attribut som ”utbildning”.

Förskoleutbildningsinvesteringar

Utbildningsinvesteringar, även kända som utbildningsresurser eller utbildningsinvesteringar, är summan av de mänskliga, materiella och ekonomiska resurser som konsumeras under processen för utbildningsverksamhet.Boken ”Education Economics” redigerad av professor Jin Xibin från Peking Normal University definierade den som 13: 13: ett land eller en region för att tillgodose behoven i utvecklingen av utbildning och summan av människors resurser, rikedom och saker i utbildningsaktiviteter.

Bland dem inkluderar mänskliga resurser främst lärare och chefer i utbildningsaktiviteter.Materialresurser inkluderar huvudsakligen skolbyggnader, läroböcker och undervisningsanläggningar.Falska resurser inkluderar huvudsakligen pengar som krävs för olika fonder som mänskliga och materiella resurser, såsom lön eller förmåner, infrastrukturutgifter och så vidare.Förskoleutbildningsinvesteringar är en viktig del av utbildningsinvesteringen.

I bred mening, i förskoleutbildningsaktiviteter, utgör alla resurser, materiella resurser, ekonomiska resurser och andra resurser tillsammans investeringen i förskoleutbildning och ofta presenteras i form av valuta eller icke -valutor.I en smal mening hänvisar förskoleutbildningsinsatser till finansiering för utvecklingen av förskoleutbildning.

Enligt källan till fonder kan det delas upp i medel för finansiell förskoleutbildning och icke -skivande utbildningsfonder. Fundbudgetfonder, inkomst för socialtjänst och andra finansiella medel.

Finansieringen för icke -diskussionsförskjutningsutbildning är baserad på perspektivet på sociala och marknader Reglera förskoleutbildningsfonder inom förskoleutbildningen.

Baserat på användningen av skattemässiga investeringar kan förskolefonder delas upp i tre aspekter: för det första de offentliga delarna i förskoleutbildning, inklusive handels- och serviceutgifter och andra investeringar.

Den andra är den personliga delen av förskoleutbildningsindustrin, inklusive lön, enskilda och familjesubventioner från lärare eller skolchefer.Den tredje är infrastrukturutgifterna för förskoleutbildning, inklusive utgifterna för skolbyggnader och stor undervisningsutrustning.

Generellt sett kommer huvudorganet för den finansiella investeringen i förskoleutbildning från statens finansiella intäkter.Investeringsmålet är förskolebarn, och omfattningen av investeringar inkluderar medel för fakultet och personal, dagliga ledning och driftsfonder och sociala investeringar i infrastrukturbyggnadsfonder.Det finns vissa begränsningar eftersom de inte kan lösa effektivitetsproblemet när de driver sina utbildningsprojekt.

Eftersom det inte finns någon enhetlig internationellt enhetlig metod för att beräkna utbildningsutgifter är det fortfarande ett allmänt antaget sekundärt val för att bedöma den tillräckliga finansiella investeringen genom utbildningsfondens investeringsindikatorer.

Efter 1970 -talet föreslog Världsbanken en ny uppsättning identifieringsstandarder, även om penetrationsgraden för grundutbildning, könsskillnader i utbildning och vuxenutbildningsnivåer användes för att mäta tillräckligheten för utbildningsinvesteringar i ett land.

Det är inte svårt att upptäcka att denna mätning är baserad på resultaten från After -After -After -After -After -After Put som definierar tillräckliga investeringar i utbildning och finansiella insatser, det vill säga skattemässigt måste tillhandahålla tillräckliga medel för utbildning för att möta den Utbildningsstandarder för utbildning.

Med andra ord avgör adekvata bedömningar om efter -efter -efter -efter -efter -After -After -After -After -After -To -in -Laws kan uppnås i förväg. återspegla essensen i huruvida utbildningsfinansieringen för ett land är ”tillräckligt” kan tydligt återspeglas essens

Emellertid är ”resultat” -orienterad utbildningsfinansieringsinvesteringindikator endast tillämplig på länder som inte har populariserat olika utbildningsnivåer.För länder där olika utbildningsnivåer har populariserats kommer dessa standarder inte längre att vara tillämpliga på allmänna diskussioner om den tillräckliga frågan om utbildning och finans, och de ägnar mer uppmärksamhet åt studenternas individuella behov.

För närvarande innebär ”adekvateness” att varje student kan uppnå vissa specifika utbildningsresultat och tillhandahålla de medel som krävs för alla studenter att få ”adekvat” utbildning.I allmänhet, att döma om utbildning är tillräcklig eller inte, är det nödvändigt att vägledas av etablerade mål.Om investeringen i utbildningsresurser kan uppnå etablerade mål anses det att utbildningsinmatning är tillräcklig och vice versa.

Förskoleutbildning har attribut för kvasi -offentliga produkter

För att bedöma om investeringen i utbildning är tillräcklig är det nödvändigt att vägledas av etablerade mål.Om investeringen i utbildningsresurser kan uppnå etablerade mål anses det att utbildningsinmatning är tillräcklig och vice versa.Denna standard är också tillämplig på området förskoleutbildning.

Därför är de tillräckliga finansiella investeringarna i förskoleutbildningen relaterad till det specifika målet för utvecklingen av förskoleutbildning, som kan uppfylla investeringsnivån i de etablerade målen.

Ur investeringsperspektivet är de tillräckliga finansiella investeringarna i förskoleutbildning de medel som krävs för att tillhandahålla tillräckliga förskoleutbildningsresurser för varje barn.Det mäts vanligtvis enligt indikatorer såsom andelen av det totala nationella produktvärdet för förskoleutbildning och andelen av den totala nationella produkten i landet och andelen finanspolitiska medel för förskoleutbildning.

Ur produktionens perspektiv hänvisar tillräckliga finansiella investeringar i förskoleutbildning till de ekonomiska resurserna som tillhandahålls av vissa specifika förskoleutbildningsresultat.

Generellt sett kan det bedöma den tillräckliga utbildningsnivån i ett land eller region genom resultaten av resultaten från studentstandardiseringstester och examen.

På grund av nivån på utvecklingen av utbildningen och tekniska begränsningar före skolan är emellertid inte poängen för standardiserade tester inte lämpliga för att undersöka förskoleutbildningsstadiet.Därför måste produktionen av förskoleutbildningen väljas för kvantifierade indikatorer för bedömning, till exempel hastigheten för att komma in i parken och studentkvoten.

Denna formel representerar att varje konsument kan konsumera den totala konsumtionsbeloppet som XN, vilket bevisar att produkten är oskiljbar mellan konsumenterna, vilket är exakt motsatsen till arten av privata produkter.Generellt sett är grunden för att bestämma om en viss artikel är en offentlig sak om det finns en gemensam konsumtionstyp, och det finns följande egenskaper: icke -exklusiva och icke -kompetitiva.

Bland dem hänvisar den så kallade icke -exklusiviteten till konsumenternas konsument en offentlig produkt och kan inte ge störningar till någon konsument.Vid analys av den icke -exklusiva karaktären av offentliga produkter kan det i allmänhet övervägas ur perspektivet av naturen av privata produkter.

Det vill säga, när ägaren till den privata produkten förbrukar produkten kan den få fördelarna med produkten, men andra kan inte få fördelarna med produkten.

Den offentliga produkten motsvarar den, det vill säga så länge någon tillhandahåller en viss offentlig produkt, oavsett om den håller med andra att konsumera produkten, kan vem som helst konsumera och få motsvarande fördelar.Om leverantören av produkten vill förhindra andra från att spendera produkten kan det inte göras.Anledningen är att det är orealistiskt att förhindra andra från konsumtion av offentliga produkter, till exempel social trygghet och nationellt försvar.

Å andra sidan, när det gäller kostnaderna för offentliga produkter, är andras kostnader för höga och det är inte värt det.Den så kallade icke -kompetensiviteten innebär att konsumenterna av en viss produkt gradvis ökar, men produktens marginella kostnad är noll.Specifikt, om någon tillhandahåller en offentlig produkt, så länge den täcks av produkten, oavsett antalet konsumenter.

Den kan konsumera denna produkt utan att påverka den inkomst som den erhöll, och antalet konsumtion av denna produkt har inget att göra med kostnader.Denna icke -kompetens kommer från den produkt som är oskiljbar.

Vanlig konsumtion gör det möjligt för konsumenterna att använda offentliga produkter utan behov av avgifter.Men denna produkt eller tjänst tillhandahålls av marknaden, eller privata konsumenter tillhandahåller offentliga produkter, då kommer rationella människor att överväga sina bästa fördelar och kommer inte att vara villiga att bära marknadspriset, men de ser fram emot andra konsumenter som kan ge dem burk kan ge dem.

Det kommer att leda till uppkomsten av fenomenet ”ride -hailing”, som ytterligare kommer att visa att offentliga produkter är ogiltiga på marknaden.När produkten ännu inte har trångt kommer att öka konsumtionen av en enhet inte skada fördelarna med andra människor, och den kommer inte att öka produktens kostnad.

Men när produkten gradvis är trångt kommer ökningen av konsumtionen av en enhet inte bara att minska effektiviteten hos andra människor, utan också marginalkostnaden kommer inte att vara noll.

Till skillnad från hänvisar priset exklusiva offentliga produkt till fördelarna med konsumentprodukt som erhållits genom prismekanismen för att uppnå tekniskt exklusive hans offentliga produkter.Till exempel, genom att prissätta offentliga produkter genom att ta ut kostnader, används det för att fullgöra honom tekniskt för att undvika trångt när det konsumeras.

Denna typ av offentlig produkt har följande egenskaper: För det första tillhandahåller produkten hela samhället nominellt och vem som helst kan konsumera.

För det andra är produktens effektivitet utesluter honom, det vill säga den som betalar och vem som kan njuta av den.Specifikt, som skolor, det vill säga vem som helst har rätt att få utbildning i skolan, men skolan är ett avgiftssystem, så att vissa människor som inte vill betala avgiften inte kan få förekomsten av skolans utbildningsutbildning är ett viktigt skäl för marknadsfel.

Den så kallade ”externitet”, även känd som spillover, innebär att människors beteende eller aktivitet påverkar andra och har gynnat det eller ökar kostnaderna.Det vill säga, när någons produktion eller konsumtion blir en nyckelindikator i andra människors verktygsfunktioner, visas externa effekter.

Extern karaktär är densamma som offentliga produkter.Det vill säga, oavsett om den externa vinnaren håller med, är påverkan oundviklig.

Förskoleutbildning har positiva och externa fördelar

Enligt principen om externa effekter av kostnadsavkastning kan externitet delas upp i positiv eller negativ externitet.Bland dem hänvisar positivt och externitet till beteendet eller aktiviteterna som spill fördelarna för samhället, och det återspeglas inte i priset.

Liksom skogar kan inte bara trä och andra produkter produceras, utan kan också reglera klimatet och förhindra markförlust, vilket bidrar till fördelarna med produktion och liv för alla medlemmar i samhället.

Emellertid har bara träprodukter från skogshållare personlig konsumtion, och de kan få personlig inkomst genom handel med köpare och säljare;

Tvärtom, negativ externitet hänvisar till en extra kostnad och aktivitet som bärs av samhället och har inte kostnaden för kostnad till priset.

De vanligaste fallen om negativ externitet är industrin.Föroreningar, när den producerar produkter, får det marknadsprisavkastningen.

Sammantaget kan externa produkter få motsvarande pris genom marknadsförsörjningsmekanismen, men för närvarande är marknadsprissättningen endast för själva produkten och inkluderar inte de intressen eller kostnader som översvämmer samhället.

Med andra ord är de marginella kostnaderna och inkomsterna för deras privata och samhälle med externa produkter olika, vilket gör att marknaden snedvrider och ofullständigt pris under drift, vilket har ett marknadsfel.Förskoleutbildning, som en kvasi -offentlig produkt, har positiv externitet.

Slutsats:

På förskoleutbildningsmarknaden har de förmåner som tredje parter som utbud och efterfrågan från förskoleutbildning inte har återspeglats i priset.När det gäller positivitet, oavsett om det är efterfrågan på förskoleutbildning eller leverantör, anser ingen av transaktionerna från båda sidor av utbudet och efterfrågan i deras beslut som kan göra andra människor eller samhälle att gynna.

Specifikt främjar leverantörer av dagisar inte bara utvecklingen av individuell individuell förmåga när de tillhandahåller förskoleutbildningstjänster, utan också har en betydande inverkan på barnfamiljer och samhälle.

Förskoleutbildning är emellertid inte bara gynnsam för mödrar att öka arbetstiden, öka familjens inkomst och karriärmöjligheter, utan har också en gynnsam inverkan på social stabilitet och framsteg.

You May Also Like

More From Author