Fashionabla och livliga unga skolan | Snälla dig själv och släpp känslor.

□ Zibo Daily/Zibo Evening News/Expo News

Reporter Hu Quan

Idag, med den kontinuerliga ökningen av liv och arbetstryck, är många ungdomar villiga att konsumera för att lösa sig för att behaga sig själva och släppa sina känslor.Enligt ”Kinas konsumtionstrender 2024” värderar 64%av konsumenterna mer andlig konsumtion, och unga konsumenter fäster mer uppmärksamhet på andlig konsumtion.

Efter examen från ”Post -00S” Xiao Wang förra året arbetade han i ett finansiellt företag i vår stad.På grund av bristen på erfarenhet på arbetsplatsen har jag ofta vad jag inte vet vad jag ska göra.”Kollegorna runt mig är väldigt upptagna varje dag. Bara jag vet inte vad jag ska göra. Under lång tid är jag väldigt rädd för att jag kommer att bli eliminerad. Och ju mer sådana saker tänker, desto större är det psykologiska trycket. kommer att orsaka sömnlöshet på grund av tänkande arbete. ”” Sa Xiao Wang.

För att lindra sitt tryck tillbringade hon 300 yuan för att hitta en arbetsplats för att lyssna på en arbetsplats genom en social plattform.”Jag hoppas kunna tala ut mina problem när jag arbetar. Förutom att göra mitt hjärta bekvämt vill jag också höra andras förslag och söka lösningar.”

Idag, när Xiao Wang möter problem, kommer han att leta efter ett trädhål för att lyssna på sina problem.Till skillnad från Xiao Wang, även om Mr. Lu, en ”post -90 -tal” medborgare som har arbetat hårt på arbetsplatsen i många år, har tillräcklig arbetsplatsupplevelse, känner han också ”stressande berg” när han står inför familj och arbete.För sättet att släppa tryck valde han att gå till gymmet för att springa.

Cirka 19.00 den 17 april, i ett gym i vår stad, var Lu uppvärmning och var redo att slutföra ”uppgiften” för de löpande 10 kilometerna på dagen.Herr Lu sa till reportrar: ”Nu är långdistans som jag måste göra varje dag. I processen, så länge jag hittar en viss rytm att springa, kommer jag inte bara att känna mig trött, utan känslan av svettning är särskilt avslappnad under träningen.

Bara förra veckan tillbringade Mr. Lu mer än 1 600 yuan för fitnesskortet i två år.Enligt hans åsikt var pengarna värda det.”Jag tror att spring nu inte bara är att släppa trycket, utan också gör kroppen frisk. Samtidigt finns det också en känsla av lycka och tillfredsställelse i livet,” sa Lu.

Under intervjun fick reportern också veta att de nuvarande unga konsumenterna letar efter sig själva inåt, medan de kommer nära naturen och traditionell kultur till utländsk tillgivenhet, och genom en kort flykt känner de naturligt botemedel.

I ett tehus på Zhoucun Street märkte reportern att även om den är belägen på en livlig naturskön plats, visar den forntida eleganta nya kinesiska trädgårdsstilen, sjunkande innergård och liten bro som strömmar vatten och paviljonger en unik och bekväm utsökd.Chefen Mr. Wang berättade för reportrar att tehuset lockade många kontorsarbetare i närheten.När de känner sig stressande och vill koppla av kommer de hit för att chatta, dricka te och njuta av skönheten.”Nu är livets livslängd snabb. Efter att de har kommit till te -rummet kan de känna atmosfären i traditionell kultur. Under tedryckprocessen lugnar de sig och känner skönheten i livet.” sa.

Förutom att sönderdela relaterade tjänster gynnas det av unga konsumenter, och produkter relaterade till dekomprimering är också mycket heta.På en online shoppingplattform har en ”kläm- och långsam baklek” sålts för 500 000+.I kommentarerna från denna produkt sa vissa netizens: ”Det är så roligt, jag kan inte låta bli att älska den, hur man klämmer fast det kommer att återställa originalet, läkning och dekomprimering. Vänner gillar att klämma hemma. Vid första halvlek av 2023 var försäljningen av tillväxttakten för dekomprimerande leksaker nästan 40%.

Den psykologiska rådgivaren Li Yunjing påpekade att enligt Maslows efterfråganivå teori för närvarande för de flesta ungdomar är källan till stress inte längre en känsla av förtryck av ”oavsett om du kan leva”, men inre säkerhetsbehov.Som att berätta, fitness, dricka te för att njuta av scenen, köpa dekomprimeringsleksaker … dessa former lindrar inte bara människors spänning, ångest och trötthet i viss utsträckning, utan också tillåter ungdomar att tillfälligt dra ut från det snabba remmet .

You May Also Like

More From Author