"Spectral Action Plan": Lys upp ljuset från landsbygdsstudenter i centrala och västra regioner

Reporter Shi Wenjunwen Mei Beijing, reporter (Chinatimes.net.cn) reporter

”När det gäller båten, vad tycker du om?” Hui Autonomous Prefecture, Gansu -provinsen.

”Volymen på fartyget är särskilt stor, det finns många typer, kryssningsfartyg, fraktörer och passagerare.”

”Efter att ha växt upp vill jag bygga en båt som kan ta föräldrar.”

Den 17 april hölls lanseringsceremonin för Spectrum Action Plan (Gansu Guanghe) -projektet och lärarutbildningen i Guanghe County, Gansu -provinsen.På evenemangssidan interagerade Changlimei lyckligt med studenterna.

Enligt reporterns förståelse, den 6 maj 2023, tilltalade de arton avdelningarna inklusive utbildningsministeriet och andra arton avdelningar för att stärka den vetenskapliga utbildningen av grundskolor i den nya eran: ”Sträva efter att göra ett bra jobb med vetenskaplig utbildning och plus lag i utbildningen ”dubbel minskning”. ”Delta i aktiviteter för vetenskapsteknik kan utöva studenternas effektiva tänkande modeller och förbättra deras förmåga att lösa problem.Under lång tid saknade emellertid landsbygdsskolor i de centrala och västerländska regionerna i mitt land relevanta vetenskapspopulariseringsresurser, långt från vetenskaps- och teknikplatser och vetenskapliga forskningsinstitut, brist på relaterad vetenskaplig utrustning och inlärningsmaterial och har sällan möjlighet att ha möjlighet att Delta i professionella vetenskapliga tekniska aktiviteter.

”Vetenskapskurser är en mycket integrerad kurs. All kunskap, biologi, kemi och annan kunskap som lärs i ungdomsskolor är integrerade i grundskoleklassrum. Vetenskapliga kurser kräver inte bara att lärare reserverar ett stort antal vetenskapliga kunskaper, utan också elever gör Experiment.

Jiao Yiran berättade för reportrar att på grund av bristen på lärare i vetenskapslektioner, de flesta av de vetenskapliga kurserna i landsbygdsskolor i centrala och västerländska regioner också innehas av andra lärare som kineser, matematik och engelska, eller återvände till pensionslärare.”Bristen på talanger och utbildningssystemet för lärarens vetenskapliga klass är inte perfekt. De vetenskapliga kurserna i de flesta landsbygdsskolor i de centrala och västra regionerna är inte bra. Detta är en av anledningarna till att vi genomför” Spectrum Action Plan ”., Hjälp till att förbättra kvaliteten på undervisning och lärares professionalism i vetenskapskurser.”

Tidigare var vetenskapliga kurser inte mycket fördelaktiga

”Jag har observerat problemet med vetenskaplig läskunnighet i landsbygdsskolor i de centrala och västra regionerna i mer än tio år. Tidigare var vetenskapliga kurser inte mycket värderade. Andra lärare i huvudrätter var normen. Låt eleverna spela ”Changli Mei sa att under de första dagarna, eftersom vetenskapliga kurser inte var den huvudsakliga lektionen, och de inte ingick i en viktig undersökning, hade undervisningsbedömningen inte ett svårt krav. Många skolor uppmärksammade inte vetenskapskurser. Occupy .

Chang Limei berättade för reportrar att vissa skolor kommer att vara på väg att gå i pension eller inte ha något undervisningsinnehåll.”Det finns många innehåll i vetenskapskurser som måste utforskas. Lärare måste förbereda mycket material. De tillbringar fler tankar. Det är mer besvärligt. Eftersom de tidigare vetenskapliga kurserna inte har för många läroplanstandarder är lärarna inte villiga att spendera mer ansträngning på toppen. ”

”För lärare är vetenskapliga kurser mer begränsade till att lära kunskapen om vetenskapliga läroböcker till eleverna. Många praktiska övningar är svåra att göra, och elever kan inte gå till fältet för att observera och kontakta. Lärare kan bara låta eleverna bära den teoretiska kunskapen. Kom ihåg.

Wang Jun, en matematiklärare i Chengguan Elementary School i Guanghe County, är för närvarande en vetenskaplig kurslärare på skolan. Verklig bedömning, främst kunskapspunkterna.

På grund av bristen på heltidslärare i landsbygdsskolor i centrala och västerländska regioner väljer skolor i vissa regioner ofta vissa elever med de bästa akademiska prestationerna när de bedriver vetenskapliga klassaktiviteter eller utvecklar vetenskapliga intressegrupper. Skolan på skolan.

”Till exempel finns det 500 elever i skolan, men det finns bara 20 vetenskapliga intressessamhällen. För de flesta studenter kan de inte delta i relaterade vetenskapliga kurser. Alla kan ge de flesta elever möjlighet att uppleva upplevelsen av vetenskaplig utredning, vilket är Mycket viktigt. ”Sa Jiao Yiran.

Vetenskaplig utbildning gör eleverna mer självsäkra

Drivet av det starka stödet och främjandet av nationell politik har vetenskapens uppmärksamhet gradvis ökat.Enligt reporterns förståelse är givaren av ”Spectrum Action Plan” ett bra framtida vetenskaps- och teknikutbildningsföretag. Och teknikutbildningsföretaget tillät det att lära sig det.

”Guanghe County Shuiquan Primary School lägger stor vikt vid vetenskapskurser. Vi har tagit med mer än 1 000 lärarhjälpmedel för att förklara logiken och lärarhjälpmedel till lärare. Många lärare har kommit till skolan. Även om tiden är snäv, kommer jag fortfarande att lyssna till oss att dela.

Läraren Cao berättade för reportrar att när han gav barnen en vetenskaplig lektion om temat ”båtar”, var det lite begränsat till en början, och senare kunde han aktivt svara på frågor för att delta i interaktion.Handhands förmåga är också bortom fantasi.”I slutändan har de också alla slags idéer för processen att utforma fartyget. Det finns bara färre barn på landsbygden, men fantasin är mycket rik.”

Reportern fick veta att ”spektral handlingsplan” hjälpte många studenter i de centrala och västra regionerna att upptäcka deras intressen och blixtpunkter, och graden av självförtroende har förbättrats.”Jag fann att de flesta studenter på landsbygden är mer underlägsen. Om det finns liknande vetenskapliga projekt för dem att göra det, och med vissa prestationer kan deras känsla av självförtroende förbättras snabbt.” Bättre. ”Jiao Yiran sa .

I de centrala och västerländska regionerna i mitt land kan förbättringen av vetenskaplig läskunnighet hos grund- och gymnasieelever förändra en familj eller till och med samhället i framtiden.

”I de centrala och västerländska regionerna har en students vetenskapliga läskunnighet förbättrats. I själva verket kan den driva familjen. Genom föräldrars inflytande kan den vetenskapliga läskunnigheten i hela familjen driva utvecklingen av hela samhället. Det är viktigt .

Det är underförstått att ”Spectrum Action Plan” är ett långvarigt populärt vetenskapsprojekt för studenter i de centrala och västra regionerna. , Gansu -provinsen.Detta projekt kretsar kring temat ”navigering”, ger kontinuerligt och systematiskt barn möjlighet att få möjlighet att förstå vetenskaplig kunskap i en mängd vetenskapliga aktiviteter genom att tillhandahålla vetenskaplig läsning, vetenskapliga utställningsmodeller, navigationsvetenskapens populariseringsvideovisning och visning och Odla vetenskapligt inlärningsintresse, förbättra vetenskaplig läskunnighet.

You May Also Like

More From Author