Guangya fortsätter att expandera!Principal Long Guohua: Under de senaste åren har antalet registrering det största antalet studenter och ansöker med djärvt examen

Den 20 april höll Guangdong Guangya Middle School (Liwan Campus) ett campus Open Day -evenemang.Long Guohua, presidenten för Guangya Middle School, avslöjade att Liwan Campus planerade att registrera 600 anmälningar, som planerade att registrera 600 inskrivningar, planerade två campus. av Guangzhou Education Bureau ska sejla.
I år samarbetar Guangzhou -filialen vid den kinesiska vetenskapsakademin med Guangya. och plantera landet.
”I år är antalet inskrivningar i Liwan och Huadu campus på Guangya Middle School det största under de senaste åren. Det är det mest troliga ett år för Guangya. Kandidater kan djärvt ansöka om tentamen.”
Den första omgången av Science and Technology Talent Class registrerar cirka 100 studenter
Guangya Middle School har redan två karakteristiska klasser: ”Lingnan Class” och ”Qiangji Class” i år kommer de också att öppna en ”Science and Technology Innovation Talent Class” för nya gymnasieelever i de två campuserna i Liwan och Huadu. .
Enligt Long Guohua är öppningen av vetenskaps- och tekniktalenter utformad för att integrera populariseringsresurser med hög kvalitet i campus, vägleda forskare att delta i i djupgående deltagande och spela en roll i sociala klassrum.
”Vi kommer gemensamt att bygga ett innovationslaboratorium, populärt vetenskapsstation och talangavelsklasser och implementera” Dual Mentor System ”, anställa forskare, professorer för att tjäna som speciella lärare och hedersledare för vetenskap och teknik talanger. Undervisningsmetoder, etc. , kan bättre ansluta och utforska nya vägar för integrerad odling av vetenskapliga talanger i gymnasier, universitet och vetenskapliga forskningsinstitutioner.
I år deltog Liwan campus och Huadu -campus vid Guangya Middle School i Guangzhou City i den första partiet (oberoende inskrivning och specialstudenter), den andra satsen (kvotfördelning) och den tredje satsen (enhetlig rekrytering).
Bland dem planerar Liwan campus att registrera 600 studenter, och Huadu campus planerar att registrera 500 studenter. Utbildningsbyrå.
Vilka elever kan ansöka om Guangya Middle School?
Wang Suifang, vice president för Guangdong Guangya Middle School, introducerade att skolans Liwan -campus och Huadu -campus genomförde enhetlig resurshantering, enhetliga arrangemang för lärare och enhetlig genomförande av utbildning och undervisningsaktiviteter.
”Efter tre års utveckling har Huadu campus utvecklats i många skolor, och det kan sägas vara det mest mogna campus.” .
De två campuserna i skolan har oberoende inskrivningskoder. begränsad.
Under de senaste åren har den tredje omgången av de två campus i skolan överskridit den första gradientkontrolllinjen, som båda har slutfört antagningen i den första volontären.
”Det förutsägs att poänglinjen för skolans två skolor i år är nära den första gradientkontrolllinjen. Studenter kan nå elever nära den första gradientkontrolllinjen, och de kan djärvt ansöka om Guangya Middle School.”
Studenter som är inlagda genom oberoende anmälan kan direkt komma in i de starka klasserna, Lingnan -klasserna och vetenskaps- och tekniktalanger; , Brittisk klass.
Många föräldrar och elever bryr sig om skolans boendearrangemang.
Wang Suifang sa att de två campuserna är tillräckliga, vilket kan tillgodose boendebehovet för alla studenter och utrustade med gratis tvättstugor, varmvattendusch, luftkonditionering, förälder -barnfunktionsrum och andra livs- och inlärningsanläggningar.
Bland dem kan Liwan campusstudenter gå till skolan och leva och ordna inte i skolorna den första dagen.
”Skolan arrangerar klassläraren, pliktläraren och livsinstruktören varje dag för att hantera hanteringen av näringsmåltider, medicinsk vård, lärande och andra tjänster för studenter.”
Odla elever i gymnasiet som ”tänker som forskare”
Varför vill du öppna en Science and Technology Talent Class?
Enligt Su Kegeng, vice ordförande för Guangya Middle School, introducerade Science and Technology Talent Class för att förse skolan med populärvetenskaplig utbildning genom den professionella kraften i Guangzhou -filialen i den kinesiska vetenskapsakademin, bygga vetenskapliga utredningskurser och vetenskapliga tänkande klassrum och främja odlingen av ”tänkande som forskare”.
”Valet av vetenskaps- och tekniktalanger är inte bara baserat på akademiska prestationer, samtidigt som man uppmärksammar studenternas tekniska innovationspotential och kärlek till vetenskapen och studenternas händer -på förmågan.”
Studenter inom vetenskaps- och tekniktalanger kommer att ha möjlighet att komma i kontakt med skärande vetenskaplig kunskap och teknik för att hjälpa till att odla sin djupa tänkande förmåga och vetenskapliga utredningsanda.
För närvarande liknar vissa föräldrar och studenter vetenskaplig utbildning med vetenskaplig och teknisk innovation tror Produkter.
”Utbildningen för vetenskaps- och tekniktalanger är vetenskaplig utbildning. Det är baserat på de fyra aspekterna av vetenskaplig utbildning, vetenskaplig utredning, vetenskapligt tänkande och vetenskaplig och teknisk innovation. Det fokuserar på odlingen av studenternas praktiska förmåga och innovativa tänkande.” Sa Su Kegeng.
Guangya Middle School har redan utforskat på vägen för vetenskaplig utbildning.
Skolan erbjuder en träningskurs för Olympics.
I år har Guangya Middle School -elever uppnått goda resultat i National Middle School Earth Science Olympic Contest: Antalet utmärkelser i skolorna först i Guangdong -provinsen, och det har blivit det största antalet första priser i Guangdong.
”Skolans campusval varje onsdag eftermiddag är ganska relaterat till vetenskaplig utbildning.”Dessutom har skolan börjat enastående alumner karakteristiska kurser sedan 2003. Med hjälp av vinter- och sommarsemesterna uppmanas utmärkta studenter att återvända till skolan för föreläsningar, varav mer än 70%av taltema är relaterade till vetenskaplig utbildning.
Guangya Middle Schools öppning av vetenskaps- och teknikinnovationstalenter kommer att gå längre på vägen för vetenskaplig utbildning.
”Skolan kommer att utnyttja lärarna och läroplanens resurser från den kinesiska vetenskapsakademin, gemensamt utformade och implementerade vetenskapliga utredningskurser och erbjuder vetenskapliga och tekniska kurser, såsom projektinlärningskurser, vetenskapliga experimentella kurser, universitetets tidigare kurser, vetenskapliga och teknologiska skapande kurser, etc. ”Su Kegeng sa att skolan också ger eleverna rika vetenskapliga populariseringsaktiviteter och praktiska möjligheter, såsom forskningsresor och akademiska föreläsningar.
Skolan kommer att välja elever med innovativ medvetenhet och potential inom vetenskap och teknik, inrätta specialutbildningsläger, utrustade med ett team av mentorer, måttligt öppna de relevanta resurserna för Guangzhou -grenlaboratoriet för Chinese Academy of Sciences och vägleda studenter att bära ut projekt -stilinlärning och innovativ experimentell forskning.
”Denna” dubbel -intervention ”-samarbetsmodell bidrar till att ge eleverna ett bredare fält av vision och utvecklingsutrymme och hjälpa dem att bli topp -till -topp -innovativa talanger.” Prioritet för eleverna i vetenskaps- och tekniktalenter deltar i aktiviteter som ”Middle School Student British Plan” och ”Scientific Winter Camp/Summer Camp” sponsrade av den kinesiska vetenskapsakademin.
Källa: South+Guangzhou Daily Xinhua City Redaktör: Huang Xinyi
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author