San Jose Sharks meddelade nyligen att de har skrivit på ett tvåårigt kontrakt på 2 miljoner dollar med den unge försvararen Henry Thrun, vilket markerar lagets ytterligare konsolidering av vänsterförsvarssystemet.

Thrun handlades från Anaheim Ducks i februari 2023 och har visat god potential Skräddarsydda San Jose Sharks Tröjor. Sharks general manager Mike Grier berömde hans prestation och sa: ”Henry har varit en pålitlig kraft i vårt försvar sedan han kom till laget. Vi är mycket optimistiska om hans utveckling i San Jose och ser fram emot att han fortsätter att förbättra sin nivå.”

Spelaren från Southborough, Massachusetts, tillbringade tre säsonger vid Harvard University och fungerade som lagkapten. Han visade enastående offensiv talang på NCAA-arenan och bidrog med totalt 14 mål och 63 poäng.

Förra säsongen inledde Thrun en hel rookiesäsong med Sharks. Även om uppgifterna inte var fantastiska (3 mål och 11 poäng), kändes hans passningsförmåga och defensiva medvetenhet igen. Trots lagets överlag dåliga defensiva prestation visar Trents förväntade plus-minus (-16) att han fortfarande kan hålla en viss nivå i svåra situationer. Dessutom bidrog han med 71 block under begränsad speltid, och kom på åttonde plats i laget.

Med Mario Ferraro kvar och Jake Walman ansluter till laget tar Sharks vänsterförsvar gradvis form Skräddarsydd NHL Tröjor. Trent förväntas bli medlem i lagets tredje defensiva kombination och med sin utmärkta bollhanteringsförmåga kommer han även att ta en plats i lagets två kraftenheter.

Trents kontraktsförlängning är ett viktigt steg i Sharks återuppbyggnad. Laget odlar gradvis en ung kärna, och den här unga försvararen är utan tvekan en nyckelroll i den. Hans tillväxt kommer att ha en positiv inverkan på Sharks framtida konkurrenskraft.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours