Snabbmodet står vid korsningen

  Under de senaste åren, med ökningen av snabbt mode, har Volkswagens fantasi varit mycket nöjd.Speciellt på 2000 -talet har snabba modevaror som avslappnad kostym, cool tröja och gamla jeans gradvis blivit ett måste i stadsvit -vita garderob.

  Begreppet snabbmode kommer från Europa på 1900 -talet.Den brittiska ”Guardian” skapade också ett ordförråd ”McFashion”, vilket innebär att det är lika billigt och snabbt populärt som McDonald’s.

  I det västerländska samhället före 1900 -talet är mode fortfarande ett nischkoncept.Det är till stor del separerat från den sociala klassen, och modekommunikationsaktiviteter har uppenbar exklusivitet.

  När han gick in i andra hälften av 1900 -talet öppnade den tredje industriella revolutionen, utvecklingen av ekonomisk och social utveckling och förbättringen av social likviditet gjorde begreppet mode från ”överflöd” från den ädla klassen till medborgarklassen.Efter det skapade kapital, kommunikationsmedier och globala produktions- och marknadsföringsmodeller ytterligare fenomenet ”snabbt mode” och ett antal snabba modeförsäljare steg.Dess affärslogik är att kopiera designkoncept och delar av modevisningar och lyxmärken och snabbt lansera nya produkter och tränga in på marknaden till en lägre kostnad för att tillgodose vanliga människors modebehov.

  Det spanska snabbmodemärket Zara var en gång ledande inom detta område.

  1975 öppnade Amancio Ortega, som föddes i den spanska arbetarnas familj, en rektor i Zara i Laomo Ortega med en 5 000 Bita (Spanien, motsvarande 30 euro).I slutet av 1989 öppnade Zara New Yorks första butik. 15 dagar.”Därefter började Zara expandera till den globala marknaden. .

  Faktum är att snabbt mode inte bara svarar på snabb efterfrågan, utan också lanserar nya produkter snabbt, utan också takten på att ockupera marknaden är inte långsam.Ta den kinesiska marknaden som ett exempel.År 2002 gick det spanska snabba modemärket Mango och det japanska snabbmodemärket Uniqlo in på den kinesiska marknaden;2013 utfärdade CBRE en rapport om att Kina från det totala antalet butiker har blivit den viktigaste utländska marknaden för internationella snabbmodemärken.På bara några år täcker den tydliga och enorma logotypen för snabba modebutiker affärsdistrikten för de flesta första och andra städer. Tabeller.

  Under de senaste åren verkar emellertid situationen ha förändrats och nyheten om snabba modemärken har hört.Genom att ta Peking Huiju Center som ett exempel sedan 2018 har mer än 10 snabba modevarumärken inklusive British Brand New Look och American Brand Forever 21 successivt stängt sina butiker.Zaras antal butiker på Kina sjönk också från 183 2018 till 96 i slutet av januari i år.

  För snabb modenedgång har marknadsaktörerna gjort mycket analys.

  Vissa säger att när ”snabb” har blivit standarden för kinesiska inhemska modemärken, finns det inte längre fördelarna med ”snabb mode”.Många lokala varumärken kan uppnå en cykel från 6 till 7 dagar.

  Vissa säger att ”snabb mode” inte längre kan gissa konsumentens tankar.Med ökningen av marknadsmognaden har personaliseringen ockuperat konsumentens sinne för ”Gen Z”.Liksom American Retro, French Light Luxury, Japanese -stil saltsystem, idyllisk skog, latskap och nya kinesiska ungdomar, är de glada i sina respektive ”små kretsar”.

  Andra säger att den nya generationen av konsumenter ägnar mer uppmärksamhet åt ”kvalitetsgraden”.Vid denna tidpunkt har ”Fast Fashion” uppenbarligen ingen fördel.Speciellt ur perspektivet av tyger och utförande är många snabba modemärken och ”vita kort” -kläder som har stigit de senaste åren inte betydligt olika.

  På den internationella marknaden är dagarna med ”snabb mode” inte bra.Under lång tid har snabba modemärken ifrågasatts av allmän opinion på grund av hög arbetsintensitet och överdrivna produkttererationer.Under de senaste åren har denna situation intensifierats.I september 2022 spelade världens officiella webbplats för World Earth Day slogan ”snabbmode är ur modet”.Storbritannien, Nederländerna och andra länder kräver också snabba modemärken för att annonsera sig med ”vaga hållbara ord”.

You May Also Like

More From Author