Vad är den ekologiska miljön?

Den ekologiska miljön inkluderar den naturliga miljön i atmosfären, vatten, jord, hav, biologi, mineraler och andra socioekonomiska miljöer som jordbruk, skogsbruk, djurhållning och fiske, vilket är det yttre utrymmet som människor är beroende av överlevnad och utveckling .

Elementen i den ekologiska miljön inkluderar naturliga miljöelement och socioekonomiska element hänvisar till huvudsakligen till atmosfär, vatten och jord.

Den ekologiska miljön är ett externt utrymme som människor är beroende av överlevnad och utveckling, de grundläggande förutsättningarna för mänskligheten att överleva och de funktionella effekterna av ekosystemet.

1. Först atmosfär

Atmosfären är den viktigaste gascykelenheten på jorden.Syre och kväve i atmosfären är de två gaserna som är nödvändiga för biologisk överlevnad på jorden, och resten är skadliga för människokroppen.

Atmosfären är huvudkomponenten i luften.

2: a, vatten

Vatten är de rikaste materiella resurserna på jorden, som spelar en oföränderlig roll i mänsklig överlevnad och utveckling.De naturliga attributen för vatten inkluderar: ① Vatten är en tillgänglig energikälla, den huvudsakliga drivkraften för mänskliga livsaktiviteter och industriell och jordbruksproduktion, och grunden för växttillväxt och djuråtergivning; ”Kallas; ③ vatten kan upprätthålla ekologisk balans och reglera klimatet.

På grund av mänsklig aktivitet och naturliga förändringar släpps en stor mängd föroreningar i vattnet för att förorena vattenkroppen.När vattenkroppen är förorenad kommer sin egen reningsförmåga att försvagas kraftigt och påverkar ekosystemets normala funktion.

Vatten spelar en viktig roll i det mänskliga samhället, såsom bevattning, vattenförsörjning, kraftproduktion och industriellt vatten.Om vattenkvaliteten förvärras kommer det inte bara att påverka jordbruksproduktionen och invånarnas levande vatten, utan också direkt eller indirekt påverka industriell produktion och människors hälsa.

För det tredje jorden

Jord är kärnan i landets ekosystem, det största ekosystemet på jorden och den största kolbanken på land.Dess grundläggande egenskaper är:

① Jorden har stark fertilitet, som kan ge näringsämnen för växter;

② Jorden kan fixa koldioxid i atmosfären och frigöra syre;

③ Jorden har en stark vattenförvaringsförmåga;

④ Jorden kan fixa kväve, syre, koldioxid etc. i luften.

Fyra hav

Havet är den största kroppen på jorden och täcker 71%av jordens ytarea.Havets vatten kommer från atmosfärisk nederbörd, liksom indunstningen av markavrinning och havsvatten.

Vattnet i havet har en mängd olika egenskaper, främst: havsvatten har utspädnings- och reningseffekt på landets färskvatten, havsvatten har en utspädd och absorberande effekt på luften i luften.

Fem, varelser

Biologi är den mest aktiva faktorn i den ekologiska miljön.Det är inte bara de direkta deltagarna i materialet och energiflödet i ekosystemet, utan också en viktig faktor i interaktionen och interaktionen mellan de olika biologiska och mellan biologin och miljön i ekosystemet.

I ekosystemet spelar olika typer, olika individer och olika nivåer av varelser olika funktioner.Precis som växter, djur och mikroorganismer är de beroende av varandra och beroende av varandra.Dessutom kan biologiska samhällen också reglera materialet och energin i den omgivande miljön.

You May Also Like

More From Author