Stadens första push!Nya artefakter i Great Master Grand Cafei för att förbättra nivån på digitalisering av livsmedelssäkerhet

Som en viktig källa till högskolestudenters diet har deras livsmedelssäkerhetsfrågor fått omfattande uppmärksamhet.Xuhui District Market Supervision and Administration Bureau fördjupar genomförandet av den förebyggande övervakningsmodellen och tar ledningen för att utforska och formulera ”riktlinjer för digital hantering av genomförandet av livsmedelssäkerhetsansvar för implementering av livsmedelssäkerhet” till bildandet av ”Riktlinjerna för genomförandet av livsmedelssäkerhet.” -till -efter -till -efter -to -efter -to -efter -to -efter -efter -to -advance förebyggande.
Under ledning av Xuhui District Market Supervision and Administration Bureau lanserade Xuhui -campuset vid Shanghai Normal University det första livsmedelssäkerhets elektroniska inspektionssystemet i staden för att förstå de tre länkarna till chefer, inspektioner och tidig varning och förbättrade kontinuerligt nivån på nivån på nivån på Digital ledning av livsmedelssäkerhet.
NFC Punch -I In Inspection: Det finns vissa patruller, välgrundade utredningar och förändringar
Som en campuscafeteria måste sitt eget säkerhetsansvar implementeras och en daglig inspektion måste bildas.För närvarande använder de flesta cateringenheter papper för att fylla i formuläret, och det kommer att finnas problem som människor som inte har kommit till tabellen eller saknas föremål.När han gick in i det bakre köket i ”Tao Liju” -cafeterian vid Shanghai Normal University, såg reportrar små hexagonala svarta -gröna enheter inlagda på väggen. Objektlista, kontrollera kontrollstatusen, fyll i kontrollen och hitta problemet och ladda upp det till det smarta cafeteriahanteringssystemet samtidigt.
Inställningen av inspektionsobjekten hänvisar huvudsakligen till ”Six T” på -site management utvärdering och inspektionsinnehåll och poängstandarder (2023) ”av” Six T ”i Shanghai University Cafeteria (2023), och kombinerat med de föreslagna övervakningarna Vid den dagliga inspektionen av Xuhui District Market Supervision Bureau, kontrollera standarderna, rättelsekraven och återkopplingsmekanismerna.Inklusive när du checkar in måltidsrummet kommer livsmedelssäkerhetsansvarig att påminna livsmedelssäkerhetsansvarig om att kontrollera om den andra omklädningsrummet är avstängt normalt och om den ultravioletta ljusdesinfektionen är normal.
Reportern fick veta att det finns många viktiga punkter som NFC -stans -inspektionsplatser som detta i förberedelsesrummet, rätter, kalla rätter och Amaranth -bearbetningsrum i köket. .
När problemet har hittats under inspektionen kommer livsmedelssäkerhetsansvarig att registreras i systemet, och systemet skickar det automatiskt till den ansvariga personen i motsvarande punkt för att påminna dem om att rätta till i rätt tid.”I nästa steg kommer vi att uppgradera och förbättra NFC -stans -i inspektionsfunktionen, och den ansvariga personen kommer att korrigeras i systemet i systemet för att bilda en sluten slinga.” Normal University Logistics Service Center, berättade för reportrar.Kadrerna från Xuhui District Market Supervision Bureau har också öppnat ett konto för att logga in på systemet och kontrollera matsalinspektion och problemrelatering i realtid.Det rapporteras att Xuhui District Market Supervision Bureau sedan öppnar upp regleringsplattformen ”Smart Food Safety” och det elektroniska inspektionssystemet för livsmedelssäkerhet.
Intelligent varning: Låt riskförebyggande gå framåt för att gå framåt
”Digital övervakning har förbättrat vår förmåga att förhindra livsmedelssäkerhetsrisker kraftigt och att förbättra den digitala förvaltningsnivån för centraliserade matenheter kan tillåta riskvarning att korsa ett steg framåt. När problemet just har dykt upp, även när det bara är spirande, är det Upptäckt och löst i tid. ”Zhou Yan, livsmedelsregleringsavdelningen i Xuhui District Market Supervision Bureau, introducerad för reportrar.
Lastningen och lossningen i lagret och det relativt stora personalflödet, och ibland återlämnas de ibland inte efter att ha flyttats av musbrädan.I ”Tao Liju” -cafeterian i Shanghai Normal University kan utsläpp av utelämnanden som musbrädor varnas och korrigeras i tid genom den digitala omvandlingen av hantering.
Personalen demonstrerade för reportern att under den femte sekundet för att ta råttorna började de intelligenta hanteringsenheterna vid lagerdörren utfärda ett skarpt larmljud av ”pip”. mobiltelefon.
Utöver huruvida de intelligenta övervakningsråttorna skiftas, är larmet också inställt i lagret i förberedelsesrummet.Reportern såg att det fanns ett par infraröda strålningsanordningar i båda ändarna av väggen. blockerad.
Genom intelligent provhantering kan problemet med att lösa prover från högskolor och universitet också vara ett innovativt arbete som utförs av Xuhui District Market Supervision Bureau.Antalet måltider i högskolor och universitet har ett stort antal måltider och rikligt.För att lösa detta problem uppgraderade Xuhui District Market Supervision Bureau aktivt på -platsens vägledning, uppgraderade anläggningarna och utrustningen i cafeterian, inledde introduktionen av intelligenta retentionskylskåp och insåg digital hantering av fulla processer.
Ding Lei, biträdande direktör för Xuhui District Market Supervision Bureau, sa: ”Därefter kommer vi att uppmuntra och vägleda fler skolmatsalar, pensionsinstitutioner, medicinska institutioner och andra koncentrerade matenheter i jurisdiktion till digital omvandling till hantering. Processvisualisering, applikationsscenarier förhindrar verkligen risker vid källan och främjar iterationen av förebyggande övervakning.
Original titel ”Stadens första push!Xuhui Detta universitet lägger till en ny ”artefakt” ”
Källa: Jie Jingsheng, Lu Haijie/Wechat Public Account ”Shanghai Xuhui”
(Den här artikeln kommer från växande nyheter, ladda ner appen ”Surging News” för mer originalinformation)
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author