Rörelseguide för patienter med hemorrojder: Hur man väljer rätt sätt att träna?

I dagens strävan efter ett hälsosamt liv har träning blivit en del av många människors dagliga liv.Men för vissa människor med hemorrojder kan träning ge obehag och till och med förvärra symtomen.Så, vad är förhållandet mellan träning och hemorrojder?
Wang Youyun, som deltog i läkare vid Changsha Dongda Anorectal Hospital, sa att hemorrojder bildas av expansionen och srangerna i analkanalvenen.Träning, särskilt allvarlig träning, kan öka buktrycket och därmed förvärra symtomen på hemorrojder.Därför är det särskilt viktigt för personer med hemorrojder, som väljer vägen och intensiteten som passar dem.
Så vilka övningar är lämpliga för personer med hemorrojder?Generellt sett är milda aeroba övningar som promenader, jogging, yoga etc. mer lämpliga.Dessa övningar kan inte bara förbättra fysisk kondition, utan också främja blodcirkulationsperier, utan orsakar inte heller för mycket tryck på analvenen.Det är emellertid nödvändigt att uppmärksamma någon högintensiv, hög påverkan, vilket kan orsaka irritation i anus och förvärra symtomen på hemorrojder.Därför bör patienter med hemorrojder fullt ut överväga sitt fysiska tillstånd när de väljer träning för att undvika överdriven träning.
För patienter med hemorrojder, även om det är lämpligt för träning, måste den korrekta metoden för träning behärskas.Innan träningen kan du främja lämpliga varma -upp -aktiviteter, till exempel avslappnade stretching och avslappnande rörelser för att minska påverkan av träning på kroppen.Under övningen ska du upprätthålla en ordentlig andningsrytm för att undvika skärmgas.Dessutom bör det rengöras och underhållas i tid efter träning.
Förutom träning är träningstid också fokus för uppmärksamhet.Patienter med hemorrojder bör undvika ansträngande träning omedelbart efter måltiderna för att undvika irriterande för anus.Generellt sett är 1-2 timmar efter måltider en mer lämplig träningstid.
Changsha Dongda anorektal sjukhus påminner om att för patienter med hemorrojder är träning och hemorrojder inte helt motsatta.Motion är både ett förebyggande medel och en behandlingsmetod.Att behärska rätt träningsmetod kan hjälpa till att lindra symtomen på hemorrojder och njuta av hälsofördelarna med träning.Samtidigt måste vi också vara uppmärksamma på att observera vårt fysiska svar.(Korrespondent Qing Peixing)
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author