Känner du till fördelarna med vårsporten?

I mars av Yangchun värmde jorden.Våren är en säsong av återhämtning och vitalitet.Det är också den bästa tiden att gå ut ur rummet, omfamna naturen och njuta av träning.Att stärka vårövningen kan stärka din kropp, upprätthålla kraftig energi, kan upprätthålla hälsan, stärka din kroppsbyggnad, förlänga ditt liv, försena åldrande och motstå olika epidemiska sjukdomar under våren.Dessa fördelar med vårövning måste förstås.
Datakart
Främja metabolism.Motion kan påskynda metabolismhastigheten i kroppen, påskynda vår hjärtfrekvens, blodflödesfrekvens och främja kroppen för att kontinuerligt frigöra värme. och kroppen blir renare och enklare.
Förbättra immunitet.Rörelse kan göra att hela kroppscellerna rör sig, förbättrar miljön betydligt i kroppen och gör att den är stabil.
anti-åldring.De olika organen och vävnaderna i människokroppen kommer gradvis att åldras, och träning kan förbättra vitaliteten i cellerna, göra människor att presentera ungdomlighet och träning kan främja skadliga ämnen som smuts i cellerna, göra huden mer flexibel och strålande och strålande och Effektivt försenar effekten.
Förhindra hjärt- och cerebrovaskulära sjukdomar.Motion kan effektivt utöva hjärtat, göra hjärtkontraktionen stark och öka kranskärlskärlet kaliber och skydda blodkärlen genom att öka elasticiteten i arteriellt kärlvägg.Dessutom kan träning främja fettförbränning i kroppen, minska hjärtets tryck och börda och ha en positiv effekt på att förhindra hjärt -kärlsjukdomar och cerebrovaskulära sjukdomar.
Förbättra lungfunktionen.Motion stimulerar andningscentret och påskyndar andningsfrekvensen, ökar lungkapaciteten, så att våra andningsmuskler och luftvägsmuskler effektivt utövas, vilket ökar lungkapaciteten och förbättrar lungfunktionen.
Förbättra hjärnfunktionen.Motion har en positiv regleringseffekt på hjärnans centrala nervsystem, träning beordras av hjärnan och träning kan göra de centrala cellerna i hjärnan i ett tillstånd av spänning.
Gör lederna och benen mer flexibla.Träning gör det möjligt att utöva hela kroppens muskelfogar, vilket kan främja mer kalcium som lagras i benen, förbättra ben- och bentätheten avsevärt, få benen att undvika osteoporos avsevärt och ligamentets seghet och musklerna runt de ledförändringarna starka starka starka , lederna är stabila och undviker artrit.
Dekompression och avkoppling.Motion kan reglera hjärnans spänning och undertryckning, förhindra hjärngudens överdrivna spänning och spela en roll för att eliminera negativa känslor och minska stress, och kvaliteten på sömn efter träning har också förbättrats, vilket gör att vi kan vara mer energi att möta liv och arbete.
Fördelarna med träning är många, men efter ”lågvattenperioden” av kroppen på den kalla vintern är funktionerna för varje organ på en lägre nivå. . Därför måste vårövningen också vara uppmärksam på följande frågor.
Steg steg förbi.Vårövning är mycket viktig.Var dock uppmärksam på att träna måttligt och steg för steg och öka långsamt mängden aktivitet.
På grund av snabb.Det rekommenderas att du väljer utomhusövning efter att solen kommer ut och morgondimman är spridd.
På grund av människor.För äldre är det tillrådligt att välja rörelse av långsam och mjuk muskelkoordination, såsom promenader, tai chi, jogging, etc.För ungdomar som är starka kan du välja ett starkt träningsprojekt, som långdistanslöpning, basket och fotboll.
Förebyggande och värme.Klimatförändringen på våren upprepas, kallt och varmt, och den fysiska aktiviteten är för stor i träning.Därför, när du börjar träna, bör du inte ta bort din kappa omedelbart, vänta på att din kropp ska vara något het och sedan gradvis minska dina kläder. På dina kläder omedelbart för att förhindra kyla.
(Kashan -journalisten Jia Xinsheng)
Redigera: Guo Bingxin
Källa: Heshan News -klient
Rapport/feedback

You May Also Like

More From Author