Denna typ av träning är bra för patienter med tumör och tränar snabbt ~


01

Vilka är fördelarna med träning för tumörpatienter?


CancertrötthetDet finns allmänt bland patienter med tumörer.


Ett stort antal studier har bevisat,Måttlig träning kan förbättra trötthet i cancer trötthet hos patienter med tumör.Förutom depression och ångest, öka hjärt -lungfunktionen, förbättra immunsystemet, förbättra sjukdomsresistensen och förbättra livskvaliteten.


Därför är utövandet av tumörpatienter inte i syfte att öka muskel- och fettförlust.


Tidigare förstod alla inte detta.


Men i motsats till den enkla kognitionen för alla, för olika tumörer, bör vi välja den metod för träning som är förenlig med den, steg för steg och uthållighet.Du kan få bra resultat.Det visar sig att träning inte bara kan förbättra patientens mentala utseende, utan också främja prognosen för sjukdomen.


02

Vilken typ av träningsmål ska tumörpatienter sätta upp?


Vissa patienter berättade för läkaren att han föreskrev att han tog en timme varje dag, och vissa tog till och med en steg -steg -steg för att ta 50 000 steg.Är detta träningsmål rimligt?


I själva verket, i processen med tumöråtervinning eller behandling,Alla bör träna måttligt efter sitt dagliga fysiska tillstånd av fysisk styrka och göra styrkan,För att svettas något, konsumera cirka 60 % till 70 % av den fysiska styrkan.Därför finns det inget behov av att föreskriva ett specifikt belopp, än mindre göra fysiska överkläder och till och med träna till utmattning.


Det finns faktiskt många sätt att träna.Det är inte begränsat till att köra, göra utrustning, gå långsamt, tai chi, etc., och ibland kan du också uppnå syftet med din familj att köpa mat eller göra lite hushållsarbete.Nyckeln är att vara med din familj för att uppnå glädjen över fysisk och mental träning genom måttlig träning.I detta avseende hjälper det inte bara rehabilitering av tumören, utan också familjen och samhället som bättre kan återvända.


Kort sagt, träning bör vara gradvis, inte skynda sig för att uppnå framgång och ha tålamod för att bygga en normal idrottsvan.


03

Vilken typ av sport kan tumörpatienter välja?

Vilken frekvens och styrka tas?


I allmänhet,Tumörpatienter är främst rörda rörelser.För patienter med olika tumörer bör påverkan av sjukdomar och behandling beaktas fullt ut.


Till exempel: Patienter med lungcancerpatienter bör stärka bröstet efter lobuliter för att förbättra andningsfunktionen; lokal träning och funktionell träning, och så vidare.


Generellt sett bör utövandet av tumörpatienter vara gradvis.När du har nått den förtjänade intensiteten kan du upprätthålla träning på denna nivå.Fortsätta, fortsätta länge,Öka inte eller öka mängden träning plötsligt för att undvika biverkningar.


När du känner dig väldigt trött eller trött bör du vila i tiden,Gör inte övningar utöver din fysiska tolerans.Korrekt bevaring av fysisk styrka kan bättre följa efterföljande anti -cancerbehandling.


Motion har en viss effekt på rehabilitering av tumörer, men det är inte ett dags arbete.


På grund av varje persons olika situationer kan du konsultera läkaren för specifika val.I allmänhet:

√ Träningsfrekvens:varje gångSport kontinuerligt i 20 ~ 30 minuter,De som har dålig fysisk styrka kan vila i 3 till 5 minuter;

√ Träningsmetod:AerobRörelse av träning, hjälpa till med uthållighet och styrketräning

√ Träningsstyrka:Lågintensitet och medelstyrka bör vara lämplig

√ Rekommenderad övning:Skynda dig, jogga, yoga, tai chi, gym, simning etc.


Säkerhetsinstruktioner före utövande av tumörpatienter


Rörelsemiljö


Den första är att välja platser med platta och frilufts- och säkerhetsanläggningar, till exempel: parker, gym, etc., var uppmärksam för att undvika riskfaktorer som regn och ojämna vägar och förhindra att det faller.


Den andra är att om det finns en minskning av immunitet,Försök att undvika träning på täta platser i mängden,När du går ut, ta med en mask för att göra ditt eget skydd och undvika korsinfektion.


Olika patienters försiktighetsåtgärder är olika


Olika patienters träningsförsiktighetsåtgärder är olika.


√ Patienter med hög risk för fraktur, patienter med bentumörer eller benmetastas och blodplättreduktionUndvik övningar med fysisk beröring.

√ Patienter med hjärt -lungdystopi och hematopoietisk stamcellstransplantation börUndvik överdriven träning.

√ Patienter med vanliga störningar, yrsel och perifera nervsensoriska störningar,Undvik rörelse och balanserad träning och gratis rörelse i tungvikt motstånd.

Patienter med närvaro, patienter med gynekologiska tumörer, patienter med inflammation i buken, ljumsken eller nedre extremiteterna, måste tillåtas av en professionell läkare innan de deltar i viktlyftningsövningen.

√.Patienter med PICC -kateter och närvaro,Undvik lite sportsträckning och kärnsport i buken.

√ JaSvår anemiPatienter måste konsultera en läkare och träna endast när tillståndet tillåter.


I slutändan bör eventuellt obehag sluta träna och söka medicinsk behandling i tid, såsom blödningstendens såsom onormal kroppstemperatur, subkutan ekchymos, vita blodkroppar lägre än normala värden, återfall av tillståndet och så vidare.



Skriftlig artikel: Zhang Jun Pan Qi

You May Also Like

More From Author