"Guangzhou- och Shenzhen -företag är fulla av affärs vitalitet och innovationsanda"

  26 april i år är den 24: e världendag.För närvarande är Guangdong -utvecklingsindexet, effektiv registrerad varumärkesvolym, uppfinningsgiltighet, PCT internationell patentapplikationsvolym etc. Alla rankas först i landet av World Organization som andra plats i Global Innovation Index.

  ”Asien blir huvudmotorn för immateriella rättigheter.”Prestation.Kina främjar utveckling av hög kvalitet och framtida immateriella rättigheter kommer att bli viktigare.

  Asien har blivit en stark immateriell fastighetsmotor

  Fråga: Jämfört med föregående år har antalet internationella patentansökningar sjunkit med 1,8%i år.Vad tycker du om detta fenomen?

  Deng Hongsen: Patentansökan kommer att påverkas av den makroekonomiska statusen sedan han återhämtat sig från de globala nya kronorna har den makroekonomiska miljön verkligen mött några utmaningar, men detta är bara en liten nedgång.Antalet Global Intellectual Property Applications är fortfarande högt.Enligt min mening kommer fler och fler länder och regioner att göra ett bra jobb med immateriella rättigheter.Detta kommer att konsolidera de ursprungliga resultaten och lägga grunden för nästa tillväxtsteg.

  Dessutom märkte vi att antalet patentansökningar i Kina växer och fler och mer patentapplikationer kommer från digital teknik.

  Fråga: Asiatiska länder står för 55,7%av de internationella ansökningarna som har lämnats in via PCT.Vad tycker du om denna trend?

  Deng Hongsen: Det kan ses att Asien har blivit världens mest kraftfulla immateriella fastighetsmotor.Faktum är att asiatiska företag har lämnat in sju tiondelar av ansökningar om immateriella rättigheter, inklusive patent, varumärken och andra typer av immateriella egendomstyper.Detta visar att Asien inte bara är ett handels- och resursmagglomerationsområde, utan också blir ett område med innovation, teknik och digitalisering.

  Många kinesiska företag ansöker om immateriella rättigheter som leder får

  Fråga: I vilka aspekter av världens immateriella egendomsorganisation och Kina?

  DENG HONGSEN: Under de senaste 50 åren har Kina uppnått stora framsteg inom ekosystemet för immateriell egendom.Kina är nu den största källan till olika typer av immateriella tillämpningar i världen.Många kinesiska företag har nu blivit ledare för ansökningar om immateriell egendom.Till exempel är Huawei företaget med det största antalet applikationer under PCT International Patent System.Detta är inte resultatet av oavsiktlig eller tur, utan eftersom regeringen har bifogat stor betydelse för immateriella rättigheter.

  中国希望利用自己的知识产权来帮助应对全球性挑战,比如气候变化等,这和世界知识产权组织的愿景一致,即知识产权不应该只服务于一小部分人,而应该为每个人服务,并Bli en kraftfull positiv energi i världen.

  Guangshen Hong Kong har byggt en ekologi som bidrar till innovation

  F: Hur förstår du ny produktivitet?

  Deng Hongsen: Vi vill stödja dessa bra och innovativa idéer.För företagare är det inte lätt att driva denna idé till marknaden, men är mycket utmanande.Entreprenörer kommer att möta många utmaningar som finansiering för att hitta marknaden så att de kan utveckla affärer.

  Jag tror att World Intellectual Property Organization hoppas kunna samarbeta med Kina och andra länder, stödja företagare, stödja dem som har innovativa idéer, låta dem behärska tillräckligt med immateriella rättigheter och ha en lämplig innovativ ekosystemmiljö, så att dessa kan använda dessa för Sätt dessa tänkande på marknaden.

  Fråga: På rankningen av Global Innovation Index som släppts av World Intellectual Property Organization har Shenzhen -Hong Kong -Guangzhou -teknikkluster rankat som andra i världen för fjärde året i rad.Vad tycker du om detta resultat?

  Deng Hongsen: Fördelen med detta område ligger i sin starka stadsanda och samarbete mellan Guangzhou, Shenzhen och Hong Kong.De har bildat ett mycket moget innovationsekosystem, med många högtekniska företag som drivs av teknikinnovation.

  Jag besökte Shenzhen och Guangzhou tidigare och hade möjlighet att prata med eviga och Huaweis chefer och fann att de bifogade stor betydelse för innovation.Dessa företag är inte bara fulla av energi, de ger också stor betydelse för innovation och har investerat en hel del medel i forskning och utveckling.

  På regeringsnivå har både Guangzhou, Shenzhen eller Hong Kong gett innovation mycket stöd.Regeringen etablerade inte bara en lämplig juridisk miljö, utan byggde också ett ekosystem som bidrar till innovation och kreativitet och introducerade många tjänstemän som stöder entreprenörernas innovation och entreprenörskap.

  Därför tror jag att dessa prestationer inte bara är på grund av starka företagare och utmärkta innovatörer, utan också den nedre -upp och topp -ned -konsistensen och enheten.

  Honggou bildas

  F: Vilken inverkan påverkar det immateriella rättigheter?

  Deng Hongsen: Jag tror att det immateriella fastighetssystemet kommer att fortsätta utvecklas med utvecklingen och överväga det.Enligt min mening, så länge vi placerar mänskliga innovatörer och skapare i kärnan i immateriella fastighetssystem, kommer detta system att fortsätta att vara starkt.Utvecklingen av konstgjord intelligens bör inte betraktas som ett hot mot mänsklig innovation, utan bör betraktas som ett verktyg som kan förbättra och utöka mänskliga innovationsförmågor.Genom lämpliga juridiska och politiska justeringar kan vi se till att immateriella egendomssystem anpassar sig till ny teknik samtidigt som vi skyddar och stimulerar mänsklig kreativitet och innovation.

  En del människor tror att vi på grund av förekomsten av konstgjord intelligens inte längre ett immateriella fastighetssystem.Jag håller inte med den här uppfattningen.Vi behöver fortfarande ett system för att uppmuntra innovation.I allmänhet gör utvecklingen av artificiell intelligens inte det immateriella fastighetssystemet föråldrat i stället.

  Fråga: Vad gör World Intellectual Property Organization på effekterna av utveckling av konstgjord intelligens på immateriella rättigheter?

  Deng Hongsen: Vi har släppt två policyverktygspaket för att hjälpa nationella och regionala företag och regeringar att lösa detta komplexa ämne.Den första verktygssatsen är utformad för myndigheter för att hjälpa handledare som försöker hantera frågor om artificiell intelligens.En annan verktygssats är utformad för företaget.Vi publicerar dessa två verktygspaket så att vi kan stödja dem som behöver hjälp.Tidigare sa vi att det fanns digitala luckor, och konstgjorda intelligensgap bildades också.Världsorganisationen för immateriell egendom hoppas få detta gap genom stöd och hjälp, så att människor kan använda immateriella egendomssystem för att delta i utvecklingen av konstgjord intelligens.

You May Also Like

More From Author